Skal man få tillitsverv i Kristelig Folkeparti, må man bekjenne seg til den kristne tro.
Skal man få tillitsverv i Kristelig Folkeparti, må man bekjenne seg til den kristne tro.

Vil fjerne kristenkrav i KrF

Stadig flere i Kristelig Folkeparti tar til orde for å fjerne paragrafen som krever at tillitsvalgte i partiet er kristne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal man få tillitsverv i Kristelig Folkeparti, må man bekjenne seg til den kristne tro. Det slår partiets lover fast.

Men etter at nestleder Inger Lise Hansen for en uke siden tok til orde for å fjerne bekjennelsesparagrafen, er det stadig flere tillitsvalgte som støtter dette.

Denne helgen har Sør-Trøndelag KrF vedtatt at de vil stryke paragrafen.

– Partiet bør forandres, slik at vi bytter ut bekjennelsesparagrafen med en forpliktelse til partiets grunnsyn og program. Da tror vi det gir et signal om et romsligere parti. Det kan ikke være trangere å bli med i KrF enn en meninget. Og det skal være forskjell på en menighet og et parti, sier Odd Anders With, leder i Trondheim KrF.

Han var en av dem som frontet motstanden mot bekjennelsesparagrafen på helgens fylkesårsmøte.

Valgerd vil fjerne kristenkrav

Også tidligere partileder Valgerd Svarstad Haugland vil fjerne paragrafen. I TV 2 Nyhetene lørdag tok hun til orde for dette.

Leder i Trondheim KrF, Odd Anders With.

– Vi er et mangfold av flere. Og dermed tror jeg det er på tide at vi ser på bekjennelsesparagrafen vår, for den ekskluderer mange. Så jeg håper dette blir et resultat av denne debatten, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Tror flere følger etter

Odd Anders With er tidligere nestleder i KrF, og skal ha vært Dagfinn Høybråtens favoritt da Inger Lise Hansen ble valgt til andre nestleder i 2007. Odd Anders With tror flere fylker vil gå inn for å fjerne bekjennelsesparagrafen.

– Når vi har vært først ute i landet om det her, tror jeg det er en tyngdekraft i det. Jeg er ganske sikker på at det bare er et tidsspørsmål før flere fylkesledere gjør det samme, sier With til TV 2.