Notodden1 (Foto: Frode Andersen)
Notodden1 (Foto: Frode Andersen)

Siktet for å ha drept kjæresten på Notodden

Politiet i Telemark har pågrepet og siktet en 40 år gammel mann for å ha drept den 30 år gamle kjæresten sin i en leilighet i Notodden sentrum.

Den pågrepne 40-åringen blir i løpet av søndag avhørt.

– Vi har plassert ham i arresten nå på morgenkvisten, men det er for tidlig å si når vi kan avhøre ham. Han har ikke sovet, og vi må vurdere tilstanden først. Men avhør er ett av de første og mest sentrale gjøremålene våre for dagen, sier jourhavende politiadvokat Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

Fengsles

Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet, men det vil skje først mandag eller tirsdag, ifølge Kolloen.

– Vi fikk melding fra AMK-sentralen klokken 2.40 og rykket ut til en leilighet, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

– Der fant vi begge to. Ambulanse var på plass kort tid etter, og den 30 år gamle kvinnen ble kjørt til Notodden sykehus. Hun hadde alvorlige skader, forteller Aaltvedt.

Klokken 5.25 meldte sykehuset at kvinnen var erklært død.

Uklare omstendigheter

40-åringen, som er bosatt i Kviteseid, ble pågrepet i leiligheten og framstilt på legevakten i Skien før han ble tatt med videre til sentralarresten i Skien.

Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke klarlagt, men politiet har innledet teknisk og taktisk etterforskning i saken.

Ifølge politiet ble det ikke brukt våpen eller andre typer redskap.

– Vi vet ikke hvordan drapet har skjedd, sier Kolloen.

Undersøkes

Politiet skal søndag forsøke å finne ut om noen kan ha opplysninger i saken, og eventuelt avhøre vitner som kan ha noe å bidra med.

– Vi skal også ta prøver av den døde kvinnen og av den pågrepne mannen. Analyser vil gi svar på om de kan ha vært påvirket av noe. Men det er for tidlig å si noe nå, sier Kolloen.

Samtidig fotsetter politiet den tekniske og taktiske etterforskningen i saken.

– Den pågrepne har vært i kontakt med politiet tidligere. Han var domfelt én gang på slutten av 1990-tallet, og har vært bøtelagt én gang etter det, men det er ingen alvorlige forhold, sier Kolloen.

Den drepte 30-åringen var mor til et mindreårig barn. Barnet befant seg ikke i leiligheten natt til søndag, men hos andre familiemedlemmer av kvinnen. (©NTB)