MÅTTE FLYTTE: Mandag 25. januar ble det skutt mot mullaens leilighet i Heimdalsgata i Oslo. Familien har bodd midlertidig på hotell etter skyteepisoden.
 (Foto: Cornelius Poppe)
MÅTTE FLYTTE: Mandag 25. januar ble det skutt mot mullaens leilighet i Heimdalsgata i Oslo. Familien har bodd midlertidig på hotell etter skyteepisoden. (Foto: Cornelius Poppe)

Krekar flytter til boligblokk

Mullaen vil ikke følge politiets sikkerhetskrav, og har fått nytt bosted.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krekar og familien har bodd midlertidig på hotell i Oslo, etter at det ble skutt mot mullaens leiligheti Heimdalsgata i Oslo natt til mandag 25. januar.

Johan Fredriksen og Hanne Kristin Rohde under pressekonferansen.
Politiet står uten konkret mistanke til enkeltpersoner, ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt, men hun sier også at politiet vet hvilket våpen som ble brukt i skytingen.

– Har sikret spor

– Vi har sikret fingeravtrykk og biologiske spor på åstedet, og venter nå på resultatene av undersøkelsene av disse, sier Rohde.

Politiet anser at bilbrannen som skjedde på samme tidspunkt som angrepet mot mulla Krekar, var ment som en avledning.

– Motivet for drapsforsøket på mulla Krekar er fortsatt ukjent. To menn ble observert løpende bort fra åstedet, og flyktet i en mørk personbil. Vi utelukker ikke at det kan være gjerningsmennene, sier Rohde.

Rohde: – Bilbrannen virket påfallende

– Vi har ikke spesifikke opplysninger om trusler i forkant av hendelsen. Heller ikke etterkant av hendelsen er det blitt fremsatt trusler mot Krekar, sier fungerende visepolitimester Johan Fredriksen på en pressekonferanse fredag.

Planen har vært at Najmuddin Faraj Ahmad, som er mullaens egentlige navn, og hans familie etter angrepet mot hans bolig skulle flytte til en hemmelig adresse et annet sted i landet.

Vil ikke leve i skjul

Krekar har etter eget ønske flyttet inn i en kommunal leilighet i Oslo, opplyste politiet på en pressekonferanse som startet klokken 12 fredag.

Den kontroversielle mullaen har ikke vært villig til å gå inn i et rendyrket sikkerhetsopplegg, slik politiet har ønsket, fordi dette ifølge Krekar vil føre til for store begrensinger i hans bevegelsesfrihet.

- Vi har ikke spesifikke opplysninger om trusler i forkant av hendelsen, sier fungerende visepolitimester Johan Fredriksen.
Å flytte inn i en blokk blir av mullaen sett på som en komfortabel løsning han kan leve med.

Fungerende visepolitimester Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt sier at familien nå bor i en kommunal boligblokk innenfor et område der Krekar ønsker å bo og kjenner godt, og at politiet ikke kommer til å offentliggjøre adressen til hans nye bosted.

– Politiet foreslo først et strengt sikkerhetsopplegg som kunne ha innebåret å flytte Krekar til en annen by eller et annet land, med strenge begrensninger i bevegelsesfrihet og kommunikasjon for Krekar og hans familie, men han var ikke villig til dette, sier Fredriksen.

Politiet sier videre at de har sørget for et tilstrekkelig sikkerhetsopplegg, uten at de ønsker å gå nærmere inn på detaljene rundt sikkerhetstiltakene.