FARE FOR RIKETS SIKKERHET: mulla Krekar forlater Høyesterett etter at landets høyeste domstol har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet.  (Foto: Terje Bendiksby)
FARE FOR RIKETS SIKKERHET: mulla Krekar forlater Høyesterett etter at landets høyeste domstol har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet. (Foto: Terje Bendiksby)

Skal flytte Krekar ut av Oslo

Politiet håper at mulla Krekar og familien kan flytte til en hemmelig adresse et annet sted i landet.

Krekar og familien bor midlertidig på hotell i Oslo. Planen er at Najmuddin Faraj Ahmad, som er mullaens egentlige navn, og hans familie skal flytte til en hemmelig adresse et annet sted i landet.

– Vi håper at vi skal få iverksatt en mer varig løsning. Det er mange ting som skal falle på plass, men vi håper å bli enige med bistandsadvokat og familie før helgen, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Beskutt

Det var mandag 25. januar at det ble skutt mot mullaens leiligheti Heimdalsgata i Oslo.

– Politiet står foreløpig uten konkret mistanke til enkeltpersoner, sier voldsavsnittets leder Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

Tar ikke skjegget

Krekars kjente utseende vil gjøre at en ny hemmelig adresse et annet sted i landet raskt vil bli avslørt. Men hans advokat Brynjar Meling sier det er uaktuelt for mullaen å klippe skjegget og håret.

– Vi jobber med å finne løsninger som tilfredsstiller sikkerheten uten å innskrenke livskvaliteten ytterligere. For Krekar er ikke skjegg bare et skjegg. Dette har med religion og hans rolle å gjøre. Det er ikke bare for ham å ta skjegget og sette på seg en parykk, sier Meling.

Norske myndigheter skal sende Krekar ut av landet så fort som mulig, men det kan ikke skje før Irak garanterer at han ikke blir dømt til døden. (©NTB)