Snøvær og vind førte til kaos på E 39 ved Kristiansand tirsdag ettermiddag. (Foto: 02255 Tipser)
Snøvær og vind førte til kaos på E 39 ved Kristiansand tirsdag ettermiddag. (Foto: 02255 Tipser)

Kraftig snøvær sendte trailere av veien

Kraftig vind og snøvær skapte problemer på E 39 på Sørlandet tirsdag ettermiddag. Snøværet fortsetter til tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det intense snøværet på Sørlandet har ført til vanskelige kjøreforhold på veiene tirsdag ettermiddag og kveld.

Flere trailere kjørte av veien som følge av glatte veier. Politiet har ikke fått meldinger om alvorlige ulykker tirsdag ettermiddag og kveld, men en person ble lettere skadd da to busser kolliderte på E18 ved Varoddbroa i Kristiansand.

Trailere av veien

– Trailerne må ta på kjettinger, noe som har ført til køer. Samtidig har flere kjørt av veien, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Biler har kjørt seg fast i snøværet men ved 19.30-tiden har køene på E 39 løst seg opp og politiet melder om at trafikken flyter bra.

Politiet har ikke fått melding om mange ulykker bortsett fra trailere som har sklidd av veien.

Det var flere tilfeller på E 39 mellom Kristiansand og på vestsiden av byen i retning Søgne.

Kolonnekjøring

– I tillegg kjørte fire trailere av veien ved Flekkefjord, forteller Klausen som har alle tilgjengelige patruljer ute på veiene.

Det var tirsdag ettermiddag kjettingpåbud og kolonnekjøring på E 39 mellom Vigeland og Lyngdal, og Vegvesenet var på plass for å kontrollere at vogntogene var utstyrt med kjetting. Spesielt utenlandske sjåfører slurver med bruk av kjetting på de glatte veiene.

Ved 20-tiden tirsdag kveld har det verste snøværet gitt seg.

– Kjøreforholdene er betraktelig bedre. Vinden har løyet, og det er mindre nedbør. Alt av bilberging er over, også kolonnekjøring og kjettingkontroll er avsluttet, opplyser vaktoperatør Ellen Lunde Rennesund ved Vegtrafikksentralen til NTB i 20-tiden tirsdag.

Bedre vær i morgen

– Snøværet er nå på vei til å dabbe av. Den verste intensitet i snøværet har begynt å minke, sier Storm-meteorolog Ina Ynnesdal Sulen til tv2nyhetene.no

Kombinert med snøværet har det vært kraftig vind på Sørlandet tirsdag kveld. Utsatt til ligger Lindesnes som hadde 15 sekundmeter, tilsvarende stiv kuling.

– I enkelte vindkast har styrken vært oppe i nesten liten storm, men nå har det begynt å minke i de vestlige områdene. vindstyrken vil fortsette å minke utover natten, sier Storm-meteorologen.

Onsdag kan det bli noen snøbyger tidlig på dagen før det letter.

– Det ser ut til å bli fint vær på ettermiddagen når folk skal hjem fra jobb, sier Ina Ynnesdal Sulen i Storm.

Sjekk været der du er på Storm.no.