VIL ENDRE KRF SIN KURS:  Nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansen vil endre partiets Israel politikk. Her er hun sammen med partileder Dagfinn Høybråten. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
VIL ENDRE KRF SIN KURS: Nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansen vil endre partiets Israel politikk. Her er hun sammen med partileder Dagfinn Høybråten. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

KrF-Hansen angrer ikke kontroversielle utspill

Inger Lise Hansen hevder at hun har fått positive tilbakemeldinger etter at hun gikk ut og ønsket ny Israel-politikk og åpnet for homofilt ekteskap.

KrFs 2. nestleder angrer ikke på søndagens kontroversielle utspill.

– Jeg står for det jeg mener, sier Inger Lise Hansen til TV 2.

Det var i Aftenposten søndag at Hansen gikk ut og sa at KrF burde endre sin Israelpolitikk og kutte den ensidige støtten til landet. Inger Lise Hansen åpnet også opp for homofilt ekteskap.

Les mer: Nestlederen vil endre KrFs Israel-politikk

Sterke reaksjoner

Utspillet har ført til sterke reaksjoner innad i partiet og blant andre nestleder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, mener at Hansen burde ta dette internt og ikke i det offentlige rom.

Partiets 2. nestleder innrømmer at det har vært et hektisk døgn.

– Ja, når du kommer hjem til din to år gamle datter og må sitte oppe hele natten for å ta telefonen så er det klart det er slitsomt, sier Inger Lise Hansen til TV 2.

Les også: KrF ser firetallet nok en gang

Positive tilbakemeldinger

Selv om mange har reagert negativt på Hansens utspill, hevder hun selv at hun har fått flest positive tilbakemeldinger på tankene sine.

– Mailen min har det siste døgnet fylt seg opp og jeg er overrasket over at det er kommet så mange positive reaksjoner etter utspillet, sier Hansen.

Hun tar likevel selvkritikk på at hun tok opp problemstillingene i avisen og ikke innad i partiet først.

– Ja, det var kanskje dumt av meg, men likevel svarte jeg bare ærlig på spørsmålene fra avisen. Jeg står for det jeg mener, avslutter den unge politikeren.