imerslund (Foto: TV 2)
imerslund (Foto: TV 2)

Norsk diplomat fraktet Skah-barna

Politiattacheen ved ambassaden i Marokko transporterte barna fra ambassadørboligen til et hemmelig møtested.

Diplomaten som fikk i oppdrag å føre barna ut av ambassadørboligen i Rabat jobbet som politiattaché ved ambassaden, skriver VG.

Kjørt i bil til overlevering

Da barna skulle leveres til personen som hadde fullmakt til å hente dem i Marokko, kjørte ambassadens personell dem i bil overleveringsstedet.

Avsløringen kommer etter at Utenriksdepartementet flere ganger har avvist at norske myndigheter bidro til å hente barna til den marokkanske OL-vinneren Khalid Skah, og norske Anne Cecilie Hopstock.

– Vi mener fortsatt at dette ikke var å ta del i selve flukten. Slik situasjonen var vurderte ambassaden det slik at det var uforsvarlig å bare åpne portene og sette barna på gaten. I stedet ble de fraktet et kort stykke, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til VG.

Marinejegere

I helgen ble det kjent at norske marinejegere skal ha smuglet Khalid Skahs barn hjem til Norge. Både Forsvaret og forsvarsminister Grete Faremo har foreløpig holdt seg tause om dette.

Khalid Skahs forsvarsadvokat i Norge, Brynjar Meling, sier at norske myndigheter er ansvarlige for hjemhentingen av Skahs barn. Overfor TV 2 Nyhetskanalen sier Meling at Skah har krav på svar fra norske myndigheter etter avsløringene de siste to dagene

– Han er blitt latterliggjort og fremstilt som nærmest som gal av norske medier. Skah har hele tiden ment at norske soldater var involvert og at de var klarerte av norske myndigheter, sier Meling.