Kongsberg sykehus stenger føden etter at barn døde

Etter flere alvorlige hendelser de siste årene har Kongsberg sykehus måttet stenge sin fødeavdeling.

Vestre Viken HF Kongsberg Sykehus har stengt føden på ubestemt tid, og alle fødende i området må nå dra til Drammen. Helsetilsynet brøt inn etter at en mor mistet sitt barn sist helg.

Alvorlige hendelser

Det har vært flere alvorlige hendelser på avdelingen de siste årene. Helsetilsynet anmodet sykehuset om å stenge etter en ny alvorlig hendelse sist helg, melder NRK.

I sitt brev til Vestre Viken HF uttrykte Helsetilsynet i Buskerud bekymring for det faglige nivået ved avdelingen. De ga sykehuset frist til klokken 13 fredag med å gi fylkeslegen en tilbakemelding om hvordan de gravide i Kongsbergregionen skal sikres et faglig forsvarlig fødetilbud.

Stengt inntil videre

Fylkeslege Ketil Kongelstad ønsker ikke å si hva slags hendelse som fikk dem til å gripe inn. Vestre Viken HF så ingen annen løsning enn å stenge avdelingen.

«Medisinskfaglig ansvarlig for fødsel og kvinnesykdommer i Vestre Viken har, i samarbeid med kompetanse fra Rikshospitalet, konkludert med at den eneste måten å sikre fødende ved Kongsberg sykehus, er å overføre dem til Sykehuset Buskerud inntil videre,» skriver Vestre Viken HF på sin hjemmeside.

Jordmødre fra Kongsberg skal midlertidig være i virke ved sykehuset i Drammen. (©NTB)