VW Touareg lekebil
VW Touareg lekebil

VWs nye SUV - avslørt som lekebil

Denne lekkasjen hadde nok ikke VW regnet med!

Såkalte spionbilder av biler er big business. For å få de aller første bildene av nye bilmodeller (ofte kamuflert til det ugjenkjennelige) ligger spionfotografene kamuflert i busker og baki varebiler - enten det er i minus 40 i nord-Sverige, eller i pluss 50 i Arizona-ørkenen.

Men noen ganger kommer bildene ut på helt, helt andre måter. Som dette: Det aller første bildet av VWs nye Touareg. Den skal vises på bilutstillingen i Geneve i mars. Men her er den allerede ute - som modellbil.

Se alle spionbildene av Touareg - klikk her

Viktig bil

Dette bildet har akkurat lekket ut på internett og hvordan det har skjedd er ikke kjent.

Men her får vi se alle detaljene på det som kommer til å bli en svært viktig bil for VW i årene som kommer. Nye Touareg blir litt lettere og mer sporty enn dagens modell. Den nye VW-fronten er på plass. Og i denne utgaven også et digert glasstak.

Sju seter?

Touareg og søstermodellen Porsche Cayenne kommer begge i ny utgave. Den største endringen i forhold til dagens modeller er at vekten skal radikalt ned.

For Touaregs del blir det spekulert i en vektreduksjon på hele 300 kilo. Det er mye, og det blir spennende å se hvilke grep VW har tatt for å klare det.

Bilen vokser litt i alle retninger. Det har gått rykter om at den også vil komme som sjuseter, men dette er ikke bekreftet. Mulighet for sju seter vil helt klart gjøre Touareg attraktiv for større kjøpegrupper.

Evigunge Volvo XC90 er manges favoritt-SUV med sju seter

Hybrid-utgave

Det blir selvfølgelig stort utvalg av diesel- og bensinmotorer og det skal heller ikke ta lang tid før den første hybridversjonen er på plass.

Dagens Touareg solgte bra i starten, men de siste årene har den havnet solid i skyggen av nyere konkurrenter. Dette er derfor en etterlengtet bil, både for VW og SUV-kundene.

Lyst på brukt Touareg? Nå nærmer den seg 300 000,-

Her er et av spionbildene vi tidligere har publisert av Touareg, på test i USA. (Foto: Scoopy)
Her er et av spionbildene vi tidligere har publisert av Touareg, på test i USA. (Foto: Scoopy)