PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)
PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)

Svigersønnen kan ha reddet Krekars liv

Mulla Krekars svigersønn hindret trolig gjerningsmennene i å ta seg inn til Krekar natt til mandag.

Etter det TV 2 kjenner til, bærer hendelsen preg av å være et godt planlagt anslag, som gikk galt fordi svigersønnen overnattet på gjesterommet.

Ville slå seg inn med hammer

Svigersønnen skal ha våknet like før klokken to natt til i går av at noen forsøkte å knuse vindusruta i rommet med en hammer. Målet var trolig å åpne vinduet for å ta seg inn i leiligheten til mulla Krekar og familien hans.

– Jeg ønsker ikke å spekulere i de tingene der. Nå får vi avvente hva teknikerne sier og komme tilbake til dette, sier leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til TV 2.

Skrek og skjøt

Gjerningspersonene visste trolig ikke at Krekars svigersønn overnattet på gjesterommet denne natta. Etter det TV 2 får opplyst tok den 27 år gamle svigersønnen opp beinet i et forsøk på å stoppe hammerslagene. Det skal ha ført til at gjerningsmennene på utsiden begynte å skrike, for så å skyte mot Krekars svigersønn, som ble truffet av et skudd i armen.

Det skal ha blitt avfyrt minst tre skudd inn i leiligheten før gjerningspersonene stakk fra stedet. Flere naboer skal ha sett to personer løpe fra bygården like etter skytingen.

– Vi har i dag snakket med flere vitner som har sett to personer løpe fra stedet. Dette er personer som politiet ønsker å komme i kontakt med, sier Metlid til TV 2.

Flere tekniske bevis

Etter det TV 2 kjenner til har politiet beslaglagt en hammer som de tror ble brukt under anslaget. Hammeren skal være sendt til analyse og politiet håper de har sikret seg fingeravtrykk eller DNA-spor fra gjerningspersonene. TV 2 vet at politiet også har sikret seg flere tomhylser på utsiden av mulla Krekars leilighet.

Politiet har ikke vært tilgjengelig for kommentar i kveld, men i ettermiddag uttalte lederen for voldsavsnittet at de nå har informasjon som kan føre til en oppklaring av drapsforsøket.

– Vi har fått en del informasjon både fra vitner og fra etterforskningen som pågår. Vi har gjort funn på stedet som vi mener er interessante, og vi har håp om at noe av dette skal føre til en oppklaring av saken, sier Metlid til TV 2.

Krekar og familien blir fortsatt beskyttet av politiet.

375984