krekar sumo
krekar sumo

Krekar er svært upopulær blant kurdere i Norge

Mulla Krekar står svært lavt i kurs i det kurdiske miljøet og kurdere flest ønsker han ut av landet straks.

Ryktene er mange om hvem som står bak attentatforsøket mot mulla Krekar. Men ingen TV 2 Nyhetene treffer på de kurdiske kafeene og treffstedene i Oslo vil stå frem med navn og si hva de mener.

De legger likevel ikke skjul på at mullaen er en svært upopulær, for ikke å si forhatt mann blant kurdere flest i Norge.

Les også: Slik har mulla Krekar levd 19 år i Norge

Tar avstand fra skytingen

Kurdistans politske partier har en egen felles talsmann her i landet, Rodi Ilgen. Han leder det som kalle Hevkari, samarbeidskomiteen for politiske partier fra Kurtistan i norge.

– Vi tar sterk avstand fra slike handlinger som dette. Rodi vil ikke spekulere i hvem det er som kan stå bak skytingen mot Krekars bolig.

– Jeg tror det beste svaret ligger hos det norske politiet, jeg håper de kan finne ut av det.

Se nyhetsinnslag her:

375996

Må stilles for retten i Kurdistan

Alle kurdere TV 2 snakker må er enstemmige om en ting, mulla Krekar har ingen ting å gjøre i Norge. Han må straks sendes ut av landet.

– Vårt håp er at Krekar blir utlevert til kurdiske myndigheter og stilt for retten, slik at det blir klargjort hva han har gjort.

De kurdiske selvstyremyndighetene i Irak mistenker mullaen, som leder for organisasjonen Ansar al-islam, for å stå bak massakrer og terrorhandlinger i regionen.