krekar-sumo
krekar-sumo

Krekar er svært upopulær blant kurdere i Norge

Mulla Krekar står svært lavt i kurs i det kurdiske miljøet og kurdere flest ønsker han ut av landet straks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene er mange om hvem som står bak attentatforsøket mot mulla Krekar. Men ingen TV 2 Nyhetene treffer på de kurdiske kafeene og treffstedene i Oslo vil stå frem med navn og si hva de mener.

De legger likevel ikke skjul på at mullaen er en svært upopulær, for ikke å si forhatt mann blant kurdere flest i Norge.

Les også: Slik har mulla Krekar levd 19 år i Norge

Tar avstand fra skytingen

Kurdistans politske partier har en egen felles talsmann her i landet, Rodi Ilgen. Han leder det som kalle Hevkari, samarbeidskomiteen for politiske partier fra Kurtistan i norge.

– Vi tar sterk avstand fra slike handlinger som dette. Rodi vil ikke spekulere i hvem det er som kan stå bak skytingen mot Krekars bolig.

– Jeg tror det beste svaret ligger hos det norske politiet, jeg håper de kan finne ut av det.

Se nyhetsinnslag her:

Må stilles for retten i Kurdistan

Alle kurdere TV 2 snakker må er enstemmige om en ting, mulla Krekar har ingen ting å gjøre i Norge. Han må straks sendes ut av landet.

– Vårt håp er at Krekar blir utlevert til kurdiske myndigheter og stilt for retten, slik at det blir klargjort hva han har gjort.

De kurdiske selvstyremyndighetene i Irak mistenker mullaen, som leder for organisasjonen Ansar al-islam, for å stå bak massakrer og terrorhandlinger i regionen.