TAR OVER ETTER TRUDE: Rune Kjos etterfølger Trude Teige og blir ny programleder i Tabloid. (Foto: Kjell Persen)
TAR OVER ETTER TRUDE: Rune Kjos etterfølger Trude Teige og blir ny programleder i Tabloid. (Foto: Kjell Persen)

Dette er Tabloids nye programleder

Rune Kjos går fra å være TV 2s altmuligmann til å være programleder på Tabloid.

Tabloid ble nedlagt før jul i forbindelse med nedskjæringene i TV 2, men er nå bestemt videreført på TV 2 Nyhetskanalen. Programmet er en spennende og viktig satsning for TV 2, og får fortsette sin levetid på Nyhetskanalen.

– Lett valg av etterfølger

– Da vi landet på å fortsette debattprogrammet på Nyhetskanalen var Trude Teige villig til å være med i en startfase, men var klar på at hun ønsket å gjøre andre ting, sier redaksjonssjef i TV 2 Nyhetskanalen, Thomas Henschien.

Trude Teige 680 (Foto: Junge, Heiko, © VID)
Trude Teige 680 (Foto: Junge, Heiko, © VID)
Programmet måtte således ha ny programleder.

Ifølge Henschien var valget av etterfølger lett:

– Det var et lett valg. Rune har vist seg som en svært dyktig programleder, og en som har sans for debatt. Han er en lyttende og flink ordstyrer. Han har også en naturlig ryggmargsfølelse for oppfølgingsspørsmål og følge sin røde tråd gjennom intervjuet, sier redaksjonssjefen.

Kjenner Nyhetskanalen godt

Henschien legger også sterk vekt på at Rune Kjos er en som kan Nyhetskanalen og maskineriet rundt kanalen.

– Han kjenner TV 2 Nyhetskanalens vesen. Han har gjort alt fra økonomijournalistikk, nyhetsanker og nettjournalistikk, til å være utegående programleder under valget. Og med sin mangeårige bakgrunn fra radio, har han vist seg som en som alltid leverer.

Rune Kjos debuterer på TV 2 Nyhetskanalen Tabloid mandag 1. februar.

– Tok noen sekunders betenkningstid

Hvordan ser du for deg den nye programlederjobben i Tabloid?

– Som en fantastisk utfordring. Jeg tok noen sekunders betenkningstid, men når du er journalist og får spørsmål som dette så kan du faktisk ikke si nei.

– Muligheten man får til å møte interessante og spennende gjester i studio fire dager hver uke ser jeg veldig frem til. Riktignok har jeg to års erfaring som nyhetsanker i det samme studioet som Tabloid lages i dag, men dette er en helt annet konsept hvor jeg vil påstå at fallhøyden er større og det gjør at jeg går til jobben med skrekkblandet fryd - for å bruke en klisjé, sier Kjos.

Hvordan blir det å følge etter Trude Teige?

– Det er lett å bli vippet av pinnen når stemmene til Pål T Jørgensen, Jan Øyvind Helgesen og Trude Teige sitter i studioveggene, men de har hatt sin stil og sin måte å arbeide journalistisk på. Jeg må skride til verket på min egen måte med den bagasjen jeg har med meg.

– Når det er sagt er alle disse tre utrolig dyktige journalister som jeg allerede har og også vil fortsette med å hente inspirasjon fra.

– Det som også er betryggende er at det her i TV 2 er så mye kompetanse på veldig mange felt. Jeg har allerede snakket med flere nøkkelpersoner som jeg ikke vil nøle med å ta med i diskusjoner nå vi skal planlegge debatter, fortsetter den påtroppende programlederen for Tabloid.

Nye utfordringer for Teige

Henschien kan ikke si noe om hvilke arbeidsoppgaver som venter Teige nå, men er takknemlig for jobben som hittil er gjort.

– Vi takker Trude Teige for svært god «starthjelp» for Tabloid på Nyhetskanalen.