Nå gjelder det å kle seg! (Foto: AFP)
Nå gjelder det å kle seg! (Foto: AFP)

Is og salt er noe herk!

Pass på hundepotene nå med snø, slaps og salt.

Det er drømmevinter i Norge og strålende vintervær. Men snø, is og salt på veiene er også en utfordring for hundeeierne. Å ta vare på turhundens poter blir det samme som å hindre gnagsår og slitasjeskader hos oss selv.

Beskytt potene

Vi vet at potene til for eksempel Grønlandshunder tåler ekstremt lave temperaturer. Verre er det her hjemme når veiene saltes. Problemet er at saltet nedsetter frysepunktet, slik at man får en kuldeblanding av is og salt. I verste fall kan denne kuldeblandingen komme helt ned i minus 21 grader. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at potene trenger ekstra beskyttelse i vinterværet.

Kle deg godt dersom du absolutt må ut i helgen. (Foto: Scanpix)
Kle deg godt dersom du absolutt må ut i helgen. (Foto: Scanpix)

Du kan forebygge!

Noen hunder får problemer med at tredputene revner og det gjør vondt når hunden går. Årsaken er at saltet tørker ut tredputene og som får dem til å revne. For å forebygge revnede tredeputer, kan du skylle saltet av potene og tørke dem med en klut etter hver tur.

- Du kan også forebygge med smøre potene inn med potevoks eller bruke potesokker, sier Mostue.

Stine trenger et nytt hjem

Dyrlegene: Trude Mostue og katt (Foto: TV 2)
Dyrlegene: Trude Mostue og katt (Foto: TV 2)

Vi skal også denne gangen omplassere et dyr. Denne gangen er det huskatten Stine som trenger et nytt hjem. Vil du gi Stine en ny sjanse, sender du oss en e-post til gmn@tv2.no

Merk den med «omplassering».