PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)
PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)

Detaljer om Krekars leilighet på Facebook

83.000 visste hvordan man tok seg inn. Tidligere polititopp tror det er amatører som står bak drapsforsøket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe på nettsamfunnet Facebook har publisert detaljerte bilder og beskrivelser av atkomsten til mulla Krekars leilighet. Gruppen har over 83.000 medlemmer.

Detaljer som hvordan man kan ta seg inn i bakgården, og bilder hvor vinduene og døren til Krekars leilighet er markert, har vært tilgjengelig på nettsamfunnet i et halvt år, skriver Klassekampen.

Etter at Krekars svigersønn ble skutt og skadd inne i leiligheten natt til mandag, har flere personer skrevet meldinger der de beklager at attentatmannen eller mennene bommet.

Se dramaet og hør utdrag fra politisambandet her:

Mistenker amatører

Finn Abrahamsen var i mange år leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet.

På bakgrunn av det han har lest og hørt, mener politiveteranen at det høyst sannsynlig er amatører som skjøt mot Krekars leilighet, skriver Dagsavisen.

– Jeg tror derfor det er store muligheter for at de blir tatt, mener han.

Krekar i politibil (Foto: Benjamin Bakken/Krimfoto)

Uprofesjonelle

Årsaken er at han mener måten de to mulige gjerningsmennene har opptrådt på, virker uprofesjonell.

– Når de først prøver å bryte opp døra inn til leiligheten påkaller de seg allerede da mye oppmerksomhet. Det lager mye støy, og utgjør stor risiko for å bli tatt når politiet bare er et tastetrykk unna. Profesjonelle og dyktige folk ville ikke tatt slike sjanser, sier Abrahamsen.

På hemmelig sted

Mulla Krekar og hans familie returnerte ikke til leiligheten etter politiavhørene mandag, men skal ifølge Dagbladet overnatte på hemmelig sted med politibeskyttelse.

Det har tidligere kommet trusler mot den omstridte mullaen, men politiet kjenner ikke til noen konkrete trusler i forkant av skyteepisoden.

I 2004 ble det framsatt trusler mot Krekar i forbindelse med at navngitte personer fra Nord-Irak skulle være på vei til Norge for å ta livet av ham.

Fra denne svalgangen ble skuddene løsnet inn i Krekars leilighet. (Foto: Gorm Røseth/Asbjørn Olsen)

Ny trusselvurdering

Ifølge Aftenposten foretar politiet nå en ny trusselvurdering av Krekar og hans familie, og flere kilder sier til avisen at det er nærliggende å tro at det er det samme nordirakiske miljøet som kan stå bak drapsforsøket mot Krekar og hans familie natt til mandag. (©NTB)

I NORGE SIDEN 1991: Natt til mandag 25. januar angreå ukjente gjerningsmenn leiligheten til mulla Krekar i Oslo (t. v). I 2004 lanserte han boken «Med egne ord», som utkom på Aschehoug forlag. Bildet til venstre er fra et program på kanalen Al-Jazeera som ble vist på NRK Dagsrevyen i 2004. I programmet ble Krekar gjentatte ganger presentert som leder for Ansar al-Islam. (Foto: SCANPIX)