PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)
PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere i arbeid i boligkomplekset rundt leiligheten til mulla Krekar i Heimdalsgata i Oslo som ble beskutt natt til mandag. (Foto: Montasje)

Drapsforsøket mot mulla Krekar ble verdensnyhet

Skuddene mot Krekars leilighet er blitt behørig omtalt av blant annet BBC, Al Jazeera og New York Times.

To personer er etterlyst etter å ha blitt sett løpende fra stedet kort tid etter skuddene mot mulla Krekars leilighet natt til mandag.

Politiet har satt inn store styrker i jakten på de mulige gjerningsmennene, og etterforsker skytingen som et drapsforsøk.

LES OGSÅ: Her skjøt ukjente gjerningsmenn mot Krekar

Skytedramaet på Oslos østkant er omtalt i en rekke nyhetsmedier verden over mandag ettermiddag.

Al Jazeera: Krekar uskadd

BBC News skriver om attentatforsøket mot Krekar på sine nettsider, og siterer en av naboene som sier at han hørte tre skudd.

Den arabiske tvkanalen Al Jazeera melder at Krekar kom uskadd fra skyteepisoden, og at politiet etterforsker skytingen som et drapsforsøk.

CBS News, Washington Post og Boston Globe gjengir nyhetsbyrået Associated Press, der det vises til at Krekar er grunnleggeren av Ansar al-Islam, som FN regner som en terrororganisasjon.

Avisene viser også til at terrorgruppen mistenkes for å stå bak flere selvmordsaksjoner mot koalisjonsstyrkene i Irak.

New York Times: Kom til Norge etter Gulfkrigen

Den anerkjente avisen New York Times skriver at 53 år gamle Krekar fikk status som flyktning i Norge etter Gulfkrigen i 1991, og at hans «militante aktiviteter» i hjemlandet fikk stor oppmerksomhet i Norge da disse opplysningene kom for dagen i 2002.

Radio Netherlands omtaler også skyteepisoden på Grønland, og gjengir uttalelsene advokat Brynjar Meling ga til Nyhetskanalen om at Krekars familie var i sjokk etter nattens hendelser.

Det kanadiske nyhetsbyrået Canadian Press skriver at selv om politiet etterforsker saken som et drapsforsøk, er det ikke klart om det var Krekar som var målet for de ukjente gjerningsmennene.

Det kurdiske nyhetsnettstedet KurdNet har i sin omtale av saken listet opp åtte terroranslag som Ansar al-Islam er mistenkt å stå bak i 2007 og 2008.