Krekar i politibil (Foto: Benjamin Bakken/Krimfoto)
Krekar i politibil (Foto: Benjamin Bakken/Krimfoto)
SIKRET SPOR: Etterforskere på stedet gikk gjennom søplekassene for å sikre seg eventuelle spor.  (Foto: Gorm Røseth/TV 2)
SIKRET SPOR: Etterforskere på stedet gikk gjennom søplekassene for å sikre seg eventuelle spor. (Foto: Gorm Røseth/TV 2)

Politiet etterforsker Krekar-skuddene som drapsforsøk

Har sikret seg tomhylser fra åstedet.

To personer er etterlyst etter å ha blitt sett løpende fra stedet kort tid etter skuddene mot mulla Krekars leilighet på Tøyen i Oslo i natt. Politiet har satt inn store styrker i jakten på de mulige gjerningsmennene.

– Vi etterforsker dette som et drapsforsøk, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid

Mulla Krekar og hans familie ble brakt i sikkerhet av politiet, og har i morgentimene vært i avhør om skyteepisoden.

Se politiets pressekonferanse her:

375773

Fant tomhylser

– Politiet fikk meldinger fra et vitne i nabolaget om skyting i Heimdalsgata 36. Vi rykket ut og konstaterer at det var skutt inn i leiligheten der mulla Krekar bor med sin kone, sier Metlid.

Til stede var også Krekars sønn, hans datter og svigersønnen fra England.

SIKRET SPOR: Etterforskere på stedet gikk gjennom søplekassene for å sikre seg eventuelle spor.  (Foto: Gorm Røseth/TV 2)
SIKRET SPOR: Etterforskere på stedet gikk gjennom søplekassene for å sikre seg eventuelle spor. (Foto: Gorm Røseth/TV 2)
– Svigersønnen ble skutt i handa, og fikk behandling for dette. Han er nå utskrevet fra sykehus og har vært inne til avhør, sier Metlid.

Politiet bekrefter at det har blitt skutt fra svalgangen utenfor leiligheten og inn gjennom vinduet.

De har ennå ikke pågrepet noen for skytingen, men har sikret seg spor i form av tomhylser fra åstedet.

I forkant av skytingen skal gjerningsmennene ha forsøkt å ta seg inn i leiligheten til Krekar. Politiet ble varslet om skuddene like før klokka to natt til mandag.

Fant utbrent bil

Kort tid etter skytingen ble det meldt om at en bil var satt i brann ved botanisk hage på Tøyen. Politiet undersøker nå om det kan være en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Vi kan ikke utelukke at det kan ha noe med skytingen å gjøre, og ønsker mer informasjon om denne brannen, sier Metlid.

Den utbrente bilen er en BMW.

UTBRENT: En bil ble funnet fullstendig utbrent ved Munch-museet. Politiet sjekker nå om det kan være en sammenheng med skuddene mot Krekars leilighet.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
UTBRENT: En bil ble funnet fullstendig utbrent ved Munch-museet. Politiet sjekker nå om det kan være en sammenheng med skuddene mot Krekars leilighet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

Krekars kone i sjokk

Tv2nyhetene.no fikk snakket med Rokosh Ahmad Fatah, som er gift med mulla Krekar, på telefonen mandag morgen. Da befant hun seg i trygghet sammen med familien hos politiet.

– Jeg er i sjokk. Mannen til datteren min ble skutt i natt, og jeg klarer ikke å få sagt så mye akkurat nå, sier Rokosh til tv2nyhetene.no etter nattens skyteepisode.

Hun sier til tv2nyhetene.no at hun også var til stede i leiligheten da flere skudd ble løsnet like før klokka to natt til mandag.

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan hun opplevde hendelsesforløpet, og viser til at hun avgir vitneforklaring til politiet om skytingen.

Skremte naboer

Krekars naboer synes skuddepisoden er skremmende.

– Vi hørte et skudd, sier Mohammed Hassan til TV 2 Nyhetene og forklarer hvordan skuddet som ble avfyrt i bakgården fikk både han og andre beboeres oppmerksomhet – også hos Krekar og familien.

– Svigersønnen åpnet opp vinduet og ble skutt i armen, sier Hassan som mener at det ville vært vanskelig for gjerningsmannen å ha truffet noen i Krekars leilighet, hvis vinduet ikke var blitt åpnet.

– Det ble lettere da vinduet ble åpnet, sier Hassan.

Som nabo til den omstridte mullaen ble han overrasket over at noen avfyrte skudd mot leiligheten til familien Krekar.

– Jeg skjønner ikke hvorfor noen skyter på de. De har alltid vært hyggelige, sier Hassan og beskriver en familie som tar seg godt av naboene.

NABO: Mohammed Hassan gir sin nabo mulla Krekar og familien gode skussmål. (Foto: TV 2)
NABO: Mohammed Hassan gir sin nabo mulla Krekar og familien gode skussmål. (Foto: TV 2)