Her evakueres mulla Krekar og kona Rokosh ut av leiligheten etter nattens skyting mot leiligheten på Grønland. (Foto: Benjamin Bakken)
Her evakueres mulla Krekar og kona Rokosh ut av leiligheten etter nattens skyting mot leiligheten på Grønland. (Foto: Benjamin Bakken)

Krekars kone til TV 2: – Jeg er i sjokk

– Mannen til datteren ble skutt i natt, sier Rokosh.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er i sjokk. Mannen til datteren min ble skutt i natt, og jeg klarer ikke å få sagt så mye akkurat nå, sier Rokosh Ahmad Fatah, som er gift med mulla Krekar, til tv2nyhetene.no etter nattens skyteepisode.

Tv2nyhetene.no fikk snakket med Rokosh på telefonen mandag morgen, og da befant hun seg i trygghet sammen med familien hos politiet.

Hun sier til tv2nyhetene.no at hun også var til stede i leiligheten da flere skudd ble løsnet like før klokka to natt til mandag.

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan hun opplevde hendelsesforløpet, og viser til at hun avgir vitneforklaring til politiet om skytingen.

LES OG SE VIDEO: Her evakueres Krekar

Svigersønnen skutt i armen

Krekar og fire andre personer oppholdt seg i leiligheten, og Krekars svigersønn ble truffet i armen.

Advokat Brynjar Meling har gjennom natten og morgenen vært i kontakt med flere av familiemedlemmene som befant seg i mulla Krekars leilighet på Tøyen da flere skudd ble avfyrt mot leiligheten i natt.

LES OGSÅ: – Jeg skjønner ikke hvorfor de skyter på Krekar

– Det har vært en hendelse som har vært skremmende og har skaket opp hele familien, sier Meling til TV 2 Nyhetene.

Truet tidligere

Familien ble evakuert og satt ved 07-tiden fortsatt hos politiet i Oslo der de skal avhøres i forbindelse med skytingen.

Se video fra åstedet i natt:

Tidligere har Krekar blitt truet.

– På tidligere stadier har det vært trusler både fra nasjonalistiske miljøer og ting som kan settes i tilknytning til hans rolle i Nord-Irak, sier Meling som understreker at dette ligger tilbake i tid.

Ingen nye trusler

Meling er ikke kjent med at det har vært rettet trusler mot Krekar den siste tiden.

– Ikke det jeg er kjent med. De i familien jeg har snakket med har heller ikke registrert noe slik, sier Meling.

Utvisning

Viser det seg at skytingen kommer som følge av Krekars rolle i Nord-Irak, mener advokaten det kan få konsekvenser for de norske myndighetenes ønske om å sende Krekar til Irak.

– Dersom dette har noe med hans trusselbilde i Nord-Irak å gjøre, kan det ha noe å si for en utvisning av ham, sier Meling som understreker at han ikke har grunn til å knytte noen eller noen bestemte grupper til nattens hendelse.