Krekar evakueres fra leiligheten (Foto: Benjamin Bakken)
Krekar evakueres fra leiligheten (Foto: Benjamin Bakken)

Her evakueres Krekar etter skyteepisoden

Se eksklusiv video fra Krekars leilighet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble lagt stor vekt på sikkerhet da mulla Krekar og hans familie ble eskortert ut av blokken i Heimdalsgate i Oslo i natt.

Krekar og de andre som var til stede i leiligheten ble tatt med til krimvakta. Politiet holder pressekonferanse i saken klokka 11.00.

Se eksklusiv video fra Krekars leilighet øverst. Foto: Benjamin Bakken.

Løsnet flere skudd

Like før klokka to ble flere skudd løsnet mot leiligheten, der Krekar og fire andre personer oppholdt seg. En person ble truffet i armen.

– Personen som er skadet er mulla Krekars svigersønn, bekrefter innsatsleder Kjell Jan Kverme i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiet sier til TV 2 at gjerningsmennene har stått like utenfor vinduet til leiligheten i en svalgang og skutt inn i rommet. To personer ble sett løpende fra stedet kort tid etter.

Førstehjelp

Politiet måtte utføre førstehjelp på Krekars svigersønn da de kom til åstedet rett før klokka 02 i natt.

– Han har skuddskader og er kjørt til sykehus for behandling, sier Kverme.

Kort tid etter skytinga ble det meldt om at en bil var satt i brann ved botanisk hage på Tøyen. Politiet undersøker nå om det kan være en sammenheng mellom de to hendelsene.

Det er foreløpig ingen pågrepne eller mistenkte i saken.

UTBRENT: En bil ble funnet fullstendig utbrent ved Munch-museet. Politiet sjekker nå om det kan være en sammenheng med skuddene mot Krekars leilighet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)