politibil
politibil

Politiet stoppet ikke for kvinne med barnevogn

– Fotgjengerne må bli flinkere til å markere når de skal krysse veien, sier politiet. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Beboerne ved Hånesveien i Kristiansand føler nok er nok, og nå krever de at noen griper inn før menneskeliv går tapt på det de anser som et livsfarlig overgangsfelt, skriver Sørnett.no.

Les også: Her feilparkerer parkeringsvakten

Les også: - Puttet kreftpenger i egen lomme

Se filmen nederst i saken.

Frykter dødsfall

Studentavisen fanget onsdag opp et filmklipp av en politibil som passerte overgangen i full fart, mens en dame med barnevogn tilsynelatende var på vei ut i gangfeltet.

– Før noen blir drept må noe gjøres. Fort, sier nabo Morten Bragdøy til TV 2 hjelper deg.

Bragdøy sier at filmklippet bare understreker problemet med trafikkovergangen.

– Folk er vant til å kjøre fort på strekningen, det er mye trafikk men ingen stopper, sier han.

Den bekymrede naboen sier at gangfeltet, slik det er nå, gir en falsk trygghet. Bilistene tror ikke det kommer fotgjengere gående, og når de først ser dem, kan det være for sent.

Ingen mennesker har mistet livet på strekningen, men for tre uker siden ble en rytter på hest påkjørt. Rytteren klarte seg, mens hesten måtte avlives.

– Det har også skjedd at rullestolbrukere har blitt påkjørt her. Det vi trenger her er et trafikklys. Det må være et strakstiltak. Vi har klagd til kommunen om dette, men kan ikke vente lenger, sier Bragdøy.

– Kan sløve sansene

Stasjonssjef Odd Nordmo på Randesund politistasjon sier til TV 2 hjelper deg at han ikke har sett filmklippet som ble tatt tirsdag, men vet av erfaring at mange bilister ikke stanser der.

– Det kan jo også være en del av problemet – at bilister er vant til at det nesten ikke går folk over der. Det kan sløve sansene, sier han.

På filmklippet kan man se damen stå helt ut i veibanen med barnevognen i det politibilen, som ikke har på sirener og blålys, kjører rett forbi henne.

Boten for å ikke stanse i fotgjengerfeltet er 5200,- kroner, men Nordmo mener politibilen ikke nødvendigvis gjorde noe feil.

– Fotgjengerne må bli flinkere til å markere når de skal krysse veien. Fotgjengerfelt kan gi en falsk trygghet når man ikke tydelig viser at man skal ut i veien, men bilister, inklusiv politiet bør være aktsomme, sier han.

Her er filmklippet journaliststudentene på Sørnett.no fanget på tirsdag. Hva syns du? Markerer kvinnen for dårlig at hun skal over veien, eller burde politibilen ha stanset?

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30