HENTES I TUNNELEN: Passasjerene hjelpes over i et nytt tog etter å ha sittet fast i over to timer. (Foto: Frank Danielsen)
HENTES I TUNNELEN: Passasjerene hjelpes over i et nytt tog etter å ha sittet fast i over to timer. (Foto: Frank Danielsen)

Her evakueres toget

Passasjerene satt i mørklagt tog i Romeriksporten i nesten tre timer før de ble hentet ut.

Klokken 09.15 torsdag morgen ble toget fra Eidsvoll stående fast inne i Romeriksporten like før det var ute av tunnelen på Oslo-siden. Passasjerene ble sittende i stummende mørke i nesten tre timer før et tog kunne kjøres inn og hente de strandede passasjerene.

Ingen panikk

Frank Danielsen videofilmet evakueringen med sin mobiltelefon.

– Folk forholdt seg ganske rolig. Noen syntes det var kaldt og ble litt engstelige, men i vår vogn gikk det greit, sier han til tv2nyhetene.no.

Se videoen øverst i artikkelen.

Lenge å vente

To timer og tre kvarter tok det før passasjerene forlate det havarerte toget og gå inn i et annet tog som fraktet dem videre. Årsaken var blant annet at tre tog som haddde kjørt inn i tunnelen bak toget som fikk stans, måtte fjernes før evakueringen kunne skje.

– Jeg forstår at ventetiden føltes lang for de som satt i toget, men jeg kan forsikre om at de som jobbet med denne saken, sto på så svetten silte, sa Jernbaneverkets pressevakt Harry Korslund til tv2nyhetene.no tidligere torsdag.

Artikkelen fortsetter

375362

Kuldetrøbbel

Flere passasjerer tv2nyhetene.no har snakket med, er kritiske til beredskapen i slike tilfeller. Frank Danielsen synes det er dårlig av NSB å bare oppfordre passasjerene til å kontakte togselskapet.

– For rundt to uker siden stoppet toget mitt på Lindeberg. Vi måtte ut i 25 minus for å ta buss til Kløfta. Jeg sendte klage til NSB dagen etter, men har ikke hørt noe fra dem. Du føler deg slett behandlet som kunde, sier Danielsen.

Unngår NSB

Nå har han inngått avtale med sin arbeidsgiver om å jobbe fra hjemmekontoret for å slippe den daglige togreisen fra Jessheim til Oslo.

– Heretter jobber jeg hjemmefra med mindre jeg må til byen, sier Danielsen.

Les også: Togtoppene møtte sinte togpendlere