Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag formiddag ble det klart at Anne Aasheim slutter som sjefredaktør i Dagbladet. Avisa har halvert opplaget på fem år, og skal i løpet av 2010 kutte 50 årsverk.

Aasheim overtok som sjefredaktør for tre og et halvt år siden, i håp om å snu trenden. Men det har ikke hjulpet.

– Vanskelig å finne ny redaktør

– For Dagbladet er hennes avgang en ytterligere forvanskning av en situasjon som allerede er prekær, og som i verste fall kan føre til Dagbladets undergang, sier sjefredaktør Hans-Christian Vadseth i Mediehuset Fædrelandsvennen til Kampanje.

Også sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende tror det blir veldig vanskelig å finne en god erstatter for Aasheim.

– Jeg har ingen forslag til navn, og tror, for å være ærlig, at det blir en tung jobb å finne en ny redaktør til Dagbladet nå, sier Eilertsen.

Respekterer avgjørelsen

– Det er synd for Dagbladet. Utfordringen deres er av en slik karakter og så stor at jeg tviler på om en ny sjefredaktør klarer det bedre enn hun har gjort. Jeg skjønner godt hvis Anne ikke orker mer. Hun har hatt så vel krevende klubber og en krevende eier å forholde seg til, sier ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten til Kampanje.

Ansvarlig redaktør Bernt Olufsen i VG mener Aasheim har gjort mye for Dagbladet, og ønsker henne lykke til videre. Han har forståelse for at hun nå vil gi seg.

– Det er en avgjørelse man bare kan respektere. Hun gikk på en av de tøffeste oppgavene i norsk presse for tre og et halvt år siden, vel vitende om at det ville bli vanskelig å snu den negative trenden, sier han til Kampanje.