bilde4 nytt (Foto: Sverre Holm Nilsen)
bilde4 nytt (Foto: Sverre Holm Nilsen)

Her feilparkerer parkeringsvakten

For vanlig bilister ville dette kostet dyrt. – Kunne kanskje ha funnet en bedre parkeringsplass, innrømmer Trafikketaten.


Mandag kveld knipset TV 2 hjelper deg dette bildet ved Aleksander Kiellandsplass i Oslo.

Les også: – Puttet kreftpenger i egen lomme

Les også: Bråstopp for potetgullpenger

Mens parkeringsvakten gikk opp og ned gaten og skrev ut bøter til feilparkerte biler, sto Oslo Trafikketats bil parkert midt i et veikryss skiltet med all stans forbudt, med motoren på tomgang og lysene på.

Hadde en vanlig bilist parkert på plassen hvor Trafikketaten parkerte, ville det resultert i en klekkelig bot på kr 500, men kommunens utsendte kan, med loven på sin side, parkere akkurat hvor de vil.

– På et generelt grunnlag har parkeringsvaktene tillatelse til å parkere på «ulovlige» plasser om det er nødvendig, sier kommunikasjonsdirektør i Trafikketaten, Kari Eliassen ti TV 2 hjelper deg.

Eliassen sier at de store snømassene gjør det vanskelig å finne gode parkeringsplasser når de er ute på oppdrag, men bare et steinkast nedenfor der bildene ble tatt er det en parkeringsplass.

Etter å ha sett TV 2 hjelper degs bilder, sier Eliassen at parkeringen var uheldig.

– Men vi har også klare føringer på at slike parkeringer skal skje i minst mulig grad. I dette tilfellet her, så var dette muligens den beste løsningen, selv om det var stansforbud for biler der, sier Eliassen og legger til –

– Jeg har ikke oversikt over parkeringssituasjonen det aktuelle stedet akkurat da dette skjedde, men kanskje parkeringsbetjenten kunne ha funnet en bedre parkeringsplass, sier kommunikasjonsdirektøren.

Etter å ha blitt konfrontert med bildene, sier Eliassen at saken vil bli tatt opp internt i trafikketaten.

– Teamsjefen til parkeringsbetjenten har sagt at han nok en gang vil understreke for de ansatte at de må forsøke å unngå å parkere steder der det er all stans forbudt, avslutter Eliassen.

Har du sett lignende tilfeller? Ta et bilde og send det til oss!