Morten Harket
Morten Harket

Artister for Haiti

- Jeg er ikke sikker på hva jeg skal synge enda, sa Morten Harket til God morgen Norge. Søndag 24.01 stiller han opp som en av mange artister, for Haiti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dugnad for Haiti er et initiativ fra musikk-Norge, i felleskap med Kirkens Nødhjelp og Røde Kors.

Flere representanter for musikk-Norge har satt sammen aksjonsgruppen «Dugnad for Haiti», og avspark for dugnaden finner sted med en stor konsert søndag 24. januar.

På selveste Operaen

På kort tid har Dugnad for Haiti mobilisert musikkbransjen og konserten på søndag, som skal avholdes i Oslos storstue, Operaen.

– Vi ser det som utrolig positivt at Operaen vil stille med lokaler og vil arrangere denne kvelden sammen med oss.

Sammen skal vi lage en flott konsertopplevelse til publikum og skaffe masse øremerkede midler som skal hjelpe Røde Kors og Kirkens Nødhjelp med sin livsviktige hjelp til ofrene på Haiti, sier initiativtaker Elin Aamodt i Gramart.

hex1
hex1

Priviligerte artister

- Vi er priviligert som kan gjøre noe som merkes veldig fort, sa Elisabeth Andreassen til God morgen Norge i dag. Artister, musikere vi kan gjøre noe som mobiliserer interesse og engasjement raskt.

Elisabeth Andreassen har et fadderbarn gjennom Plan i Haiti. Hun har ringt Plan i to dager, men de vet ikke hvordan det har gått med alle fadderbarna.

- Barna i Nord har det ganske greit, men der mitt fadderbarn bor, er det ikke så bra. Jeg vet ikke hvordan det har gått med henne, men jeg vet at Plan er inne med telt og at alle gjør sitt beste, fortalte Elisabeth.

De har hatt det forferdelig lenge

- Det vi kan gjøre har jo ingen effekt direkte, men det kan ha en virkning som en kanal som gjør det mulig for andre å bli med, sa Morten Harket i dag til God morgen Norge.

Både han og Elisabeth bidrar på konserten på søndag.

- Jeg er mer opptatt av det langsiktige perspektivet. Vi må gjøre det vi kan for å støtte og styrke de organisasjonene som er inne.

Det er ingen mennesker som ønsker å trenge hjelp, fortsetter Harket. Men det er det langsiktige bildet som er viktigst, Haiti har hatt det forferdelig så lenge.

- Men akkurat nå er det jo et prikært behov.

En rekke kjente artister

Aksjonsgruppen for konserten har fått med seg en rekke kjente norske artister som alle stiller frivillig for saken.

Det blir musikalske bidrag fra Morten Harket, Ane Brun, Knutsen og Ludvigsen, Operaorkesteret, Noora Noor, A1, Ole Paus, Lars Lillo-Stenberg, Valkyrien Allstars, Superfamily, Kurt Nilsen, Minor Majority, Thom Hell, Elisabeth Andreassen og Ingrid Olava.

- Hva jeg skal synge? Det er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg lover å bestemme meg før jeg går på scenen, sa Morten Harket. Dette har skjedd fort, så det blir spennende å se.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon

I dag ble det også klart at Kronprins Haakon ønsker å være tilstede på konserten.

– Vi er veldige glade for at også Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ønsker å være tilstede på konserten, sier en av initiativtakerne, Alexander Eik i en pressemelding.

– Det har gått en uke siden aksjonsgruppa satte seg ned og så på mulighetene for en veldedighetskonsert. Musikkbransjen har vært enestående med hjelp til å virkeliggjøre dette arrangementet. At også Kongehuset ønsker å bidra ved å være tilstede denne kvelden setter vi stor pris på, legger han til.

Flere konserter rundt om i landet

- Det er en massiv kulturmobilisering i hele Norge. Vi får henvendelser fra Tromsø, Ålesund, Stavanger, Bergen, Trondheim absolutt alle byer i Norge har sine lokale arrangementer.

- Det er ildsjeler som trår til og sier at vi ønsker også å mobilisere våre artister, våre kulturelle aktører under denne paraplyen som heter Dugnad for Haiti. Og det er helt fantastisk sa Aleksander Eik, en av initiativtagerne til God morgen Norge.