kims2
kims2

Bråstopp for potetgullpenger

Sprøtt salgstriks fra Kims falt ikke i smak hos Forbrukerombudet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Forbrukerombudet mener potetgullposer med pengesedler oppi er fristende for barn. Derfor har ombudet nå lagt ned forbud mot all markedsføring av Kims-kampanjen «penger i chipsposen», skriver NRK på sine nettsider.

Les også: – Puttet kreftpenger i egen lomme

Les også: 100.000 votter og hansker kalles tilbake

– Det er ikke lov å bruke penger for å lokke barn til å kjøpe en vare. En potetgullpose med penger i vil ha en særlig effekt på barn, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til NRK.

Nye lokkemidler

Etter at den nye markedsføringsloven kom i fjor har flere bedrifter tatt i bruk nye lokkemidler for å få solgt produktene sine.

I desember skrev TV 2 hjelper deg om det nye samarbeidet mellom SAS og Stabburet. Ved nyttår startet kampanjen «Grandiosa-SAS», hvor det gis 100 kroner i rabatt på flyreiser med SAS ved kjøp av pizza Grandiosa.

Les også: Ferdigpizza gir flyrabatt

De siste to månedene har Kims lokket kundene med at de har lagt alt fra en femtilapp til tusen kroner i tilfeldig utvalgte chipsposer. Kims mener imidlertid ikke at kampanjen er rettet mot barn.

Vil treffe kjernekundene

– Intensjonen vår er å treffe våre kjernekunder som er mellom 20 og 45 år gamle, sier kampanjeansvarlig Espen Gulbrandsen i Kims til NRK.

Kims har likevel bestemt seg for å rette seg etter reklameforbudet fra Forbrukerombudet.

Chipsposene med pengepremier vil fortsatt være i salg. Sjansen for å finne penger er imidlertid svært liten. Sannsynligheten for å vinne i Lotto er dobbelt så stor som å finne penger i chipsposen, skriver NRK.

Holder øye med markedet

Forbrukerombudet er ikke overrasket over at flere bedrifter nå bruker lokkemidler for å få folk til å kjøpe produktene sine.

-Etter oppmykningen av markedsføringsloven i fjor har vi egentlig trodd at dette kom til å skje, sier Forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2 hjelper deg.

Han er forberedt på at det vil komme nye forsøk.

-Vi holder øye med markedet, og er veldig opptatt av dette. Vi er villige til å kjøre denne typen saker for domstolene hvis ikke produsentene gir seg, sier Thon til TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30