STORMET SYKEHJEM: Elgen hoppet gjennom et vindu og inn i sykehjemmet. Viltnemda ble tilkalt og avlivet elgen. (Foto: Foto: Arnstein Skår)
STORMET SYKEHJEM: Elgen hoppet gjennom et vindu og inn i sykehjemmet. Viltnemda ble tilkalt og avlivet elgen. (Foto: Foto: Arnstein Skår)
elg_blodbad2 (Foto: Arnstein Skår)
elg_blodbad2 (Foto: Arnstein Skår)

Elg stormet rommet til 86-åring

Elgevilt drama på sykehjem i Ål da en elg plutselig hoppet inn gjennom et vindu.

Like etter klokken ni onsdag morgen fikk Ål bu- og behandlingssenter et noe uvanlig besøk. Med et brak hoppet en fullvoksen elg gjennom et vindu fra utsiden av behandlingssenteret.

En elg kom akkurat gjennom vinduet!

– Vi holdt på med morgenstellet og frokosten da vi plutselig hørte noe voldsomt bråk. Det dundret skikkelig og glass knuste. Så skriker noen fra personalet: «En elg kom akkurat gjennom vinduet!», forteller avdelingsleder Tone Fossgård Berg til tv2nyhetene.no.

Se video under

Stormet inn på naborom

Elg-eldrehjem-Ål-2 (Foto: Foto:
  Arnstein Skår)
Elg-eldrehjem-Ål-2 (Foto: Foto: Arnstein Skår)
Pasientrommet elgen akkurat hadde hoppet inn i var tomt. Så elgen løp like godt over gangen og inn på et annet rom hvor det var en beboer.

– Elgen stormet over gangen og inn på et annet rom. Her var en kvinne (86) heldigvis på beina, og på en vis klarte hun å komme seg ut av rommet uten at det skjedde noe, sier Fossgård Berg.

Har du bilder eller video? Kontakt TV 2 på e-post eller send MMS til 02255.

Glad døra var åpen

Hun frykter hva som hadde skjedd om ikke døra hadde vært åpen.

– Hvis den døra hadde vært stengt, hadde trolig elgen sprunget rundt i hele avdelingen. Det hadde det blitt farlig. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd da, sier Fossgård Berg til tv2nyhetene.no.

Personalet fikk lukket og låst døra bak elgen før de tilkalte politiet og viltnemnda. De seks beboerne i den aktuelle korridoren ble også evakuert.

Like før klokken elleve ble elgen skutt av Audun Steinkjer fra viltnemnda inne på det ti kvadratmeter store rommet.

– Jeg hadde bare ett forsøk på denne, sier Steinkjer som tydeligvis var lettet da dramaet var over, skriver Hallingdølen.

Samtaleemne i lang tid fremover

– Hvordan går det med beboerne nå?

– De var nok litt forferda det sto på, men alle har tatt det med stor ro. Men det har vært litt av en formiddag, sier Tone Fossgård Berg til tv2nyhetene.no.

– Ja, og det er vel første gang dere får denne type besøk?

– Det er det. Ja, vi har virkelig noe å snakke om i lang tid fremover nå, sier Fossgård Berg og ler.

– Jeg er bare glad ingen ble skadet, legger hun til.

375247