Kristian Kjelling (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kristian Kjelling (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Kjelling oppgitt over egen innsats

Ga seg selv «lavt terningkast» etter svakt offensivt spill mot Kroatia.

Kroatia - Norge: 25-23

De norske håndballherrene fikk det ikke til å stemme i angrepsspillet og tapte 23-25 for Kroatia i landslagets første kamp i håndball-EM i Østerrike.

Følg Håndball-EM: Nyheter | Statistikk | Kampsenter | EM-manager

Nekter å skylde på uflaks
Kristian Kjelling mener at en god kroatisk målvakt, samt variable norske avslutninger var grunnen til at Kroatia gikk seirende ut av det intense oppgjøret.

- Vi brenner utrolig mye i etablert angrep og Mirko (Alilovic, journ.anm.) står bra for de. Jeg synes ikke det er uflaks for han er en god målvakt. I dag treffer han veldig bra og vi treffer litt dårlig. Jeg synes ikke vi har uflaks, sier Kjelling til TV 2 Sporten.

Er det bare det at han er god eller er det at vi skyter for dårlig?

- Det pleier å være en kombinasjon. Det er en god målvakt, men vi har gode skyttere også så når vi treffer er det ikke så mange som står imot det skyttergalleriet vi har. Men i dag treffer vi ikke og da ser du resultatet av det, sier Kjelling

Skuffet over seg selv
AaB-proffen viste seg på ingen måte fra sin beste side i kampen mot Kroatia og noterte seg bare for to scoringer. Selv var han skuffet over egen innsats.

- Hvis du skal trille terning over din egen innsats hva ender du på da?

- Veldig lavt. Det var dårlig for meg i dag. Skuddene satt ikke. Jeg synes jeg gjorde en god jobb i forsvar, men fremover der jeg skal bidra mest var det dårlig.

- Knekker et ribbein for Russland-seier
Han tror imidlertid det norske laget vil vise seg fra en bedre side i det offensive spillet i torsdagens kamp mot Rusland.

- Det er bare å hente fram krafta. Jeg tror at når vi kommer ut der mot Russland så tror jeg det vil bli litt mer sprut i angrepet og litt er sånn at man kaster seg inn og knekker et ribbein for å lage et mål. Det vil gi seier.

EFFEKTIVT STOPPET: Kristian Kjelling fikk det ikke til å stemme
  mot Kroatia. (Foto: MARCUS LEODOLTER/EPA)
EFFEKTIVT STOPPET: Kristian Kjelling fikk det ikke til å stemme mot Kroatia. (Foto: MARCUS LEODOLTER/EPA)

Se kampreferat i videovinduet under:

375110