JULING: Børge Lund får juling av Kroatias Marko Kopljar og Igor Vori. (Foto: NIKOLA SOLIC/REUTERS)
JULING: Børge Lund får juling av Kroatias Marko Kopljar og Igor Vori. (Foto: NIKOLA SOLIC/REUTERS)
Steinar Ege (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Steinar Ege (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Stian Vatne (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/SCANPIX)
Stian Vatne (Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/SCANPIX)

Norge rotet det til igjen

Norge fikk ingen drømmestart på EM.

Graz/Bergen (TV 2 Sporten):

Norge - Kroatia 23-25:

Norge klarte aldri å utnytte at Kroatia stilte med et sterkt svekket lag i EMs åpningskamp.

Liten flyt i angrepsspillet og mange bomskudd ødela de norske mulighetene.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Man fikk heller ingen hjelp av to svake, spanske dommere.

Mot slutten mistet de norske spillerne nok en gang hodet. Erlend Mamelund kjeftet på seg en unødvendig utvisning, Håvard Tvedten bommet på straffekast og Kjetil Strand kastet bort ballen da Norge kunne utligne i sitt siste angrep.

Tvedten ble norsk toppscorer med ni mål, mens Drago Vukovic scoret sju ganger for Kroatia.

Vukovic dro til Østerrike som Kroatias tredjevalg på venstrebacken, men skader på stjernene Blazenko Lackovic og Tonci Valcic ga ham en sjelden sjanse til å vise seg frem.

Slutt:
Norge roter det bort igjen. Kroatia vinner kampen 25-23.

Som i VM i fjor så mister de norske spillerne hodet når de får press på seg. Kroatia er langt fra på det nivået de har vært på tidligere. De norske spillerne skyter Mirko Alilovic opp i stjerneklasse, samtidig som Ivano Balic sliter det norske forsvaret i filler.

En skuffende start av det norske laget, som aldri klarte å spille kollektivt i angrep.

55 minutter:
Det går mot photofinish. De spanske dommerne har ikke vært norgesvenner, men de norske spillerne har rotet det godt til selv. Man er altfor utålmodige. Får ikke flyt i angrep.

24-22 til Kroatia.

50 minutter:
Norge snudde 12-15 til 16-15. Men en utvisning på Kjetil Strand fikk Kroatia foran igjen.

Kroatia er i ferd med å bli slitne og gjør mer feil enn tidligere i kampen.

Men de spanske dommerne er definitivt ikke på lag med Norge. Tvilsomme utvisninger og billige frikast holder Kroatia foran i øyeblikket.

Med ti minutter igjen å spille leder Kroatia 21-20.

40 minutter:
Mirko Alilovic er kåret til beste målvakt i Liga Asobal første halvdel av sesongen, så han er ingen dårlig målvakt. Men nå står han langt over evne. Norge blir for utålmodige i angrepsspillet. Får skuddmuligheter hele tiden og spesielt Kjelling fyrer før forsvaret er bearbeidet. Får vi sidebackene våre til å angripe rommet på utsiden Kroatias nest ytterste forsvarsspillere, får vi mer rom i det kroatiske forsvaret.

Ti minutter ut i andre omgang leder Kroatia 15-14.

Pause:
Norge går til pause ett mål bak. Norge åpnet kampen klart best og ledet både 3-1 og 4-2. Men så fikk Kroatias målvakt Mirko Alilovic tak på de norske skuddene. Det var både 17. mai og julaften for Ademar Leon-målvakten de siste 15 minuttene. Det har ført Kroatia opp i 11-10 ved halvtid.

Håvard Tvedten er norsk toppscorer med fire mål i en første omgang som slett ikke har vært god av Norge.

Steinar Ege har vært Norges beste de første 30 minuttene. Får Norge forsvaret opp på normalt nivå i andre omgang, bør det være gode sjanser for norsk seier.

20 minutter:
Norge ledet 4-2, men Kroatias målvakt Mirko Alilovic stengte plutselig målet. De norske spillerne har tradisjon for å slite mot «juggemålvakter». Det ser ut til å fortsette. Noen må fortelle dem at skuddene må opp eller ned. I mellomhøyden tar Alilovic alt.

Kroatia snudde til 5-4.

Etter 20 minutter leder Kroatia 7-6. Robert Hedin forsøker nå med Frank Løke på linjen.

10 minutter:
Norge har fått i gang forsvaret fra start av. Etter ti minutters spill står det 3-1 til Norge.

Steinar Ege står med tre redninger, blant annet ett straffekast.

Offensivt har det ikke stemt helt for Norge. Mye enkeltmannsprestasjoner av Kjelling og Strand foreløpig.

Her er Norges startoppstilling: Steinar Ege - Håvard Tvedten, Kristian Kjelling, Stian Vatne, Bjarte Myrhol, Børge Lund, Lars Erik Bjørnsen. Vatne bytter med Kjetil Strand i angrep.

Vatne friskmeldt
Stian Vatne innrømmer at forberedelsene til Kroatia-kampen ikke har vært optimale, men han starter likevel åpningskampen i EM.

Les også: Hedin bekymret for Vatne

- Formen er ikke så verst, men både den og forberedelsene til kampen kunne sikkert vært bedre, sa forsvarskjempen til TV 2 Sporten da han ankom hallen i Graz i kveld.

Vatne har slitt med en forkjølelse de siste dagene og går på penicillinkur. Han stod derfor over dagens formiddagstrening, noe som fikk landslagssjef Robert Hedin til å uttale at han var bekymret for romsdalingen.

Lover god innsats
- Kan du spille hele kampen?

- Det vet jeg ikke ennå. Jeg skal starte og så får vi se hvordan det går. Jeg er i alle fall innstilt på å gjøre en god innsats, svarer Vatne.

For Norges del er det viktig at Berlin-spilleren er i toppslag mot Kroatia. Kveldens motstander har nemlig store, sterke Igor Vori på streken – og det å stoppe ham blir avgjørende.