hansker (Foto: G sport)
hansker (Foto: G sport)

100.000 votter og hansker kalles tilbake

Storstilt tilbaketrekking etter at giftfunn i barne- og voksenhansker.


Det er votter og hansker av merkene Aretti, Norheim og McKinley, både til barn og voksne, som nå trekkes tilbake, opplyser G-sport i en pressemelding.

Les også: Fant livsfarlig barnetøy

Les også: Advarer mot giftige tåteflasker og smokker

Les også: G-sport får kuppkjeft

Helseskadelige stoffer

Bakgrunnen for tilbakekallingen er at det svarte materialet i håndflaten på vottene og hanskene har vist seg å inneholde det helseskadelige kjemikaliet DEHP.

Kjemikaliet er forbudt i leketøy og småbarnsprodukter, og de aktuelle kinaproduserte vottene og hanskene er solgt gjennom G-Sport, Intersport og Sportshuset over hele landet. Tilbakekallingen gjelder varer som er solgt etter 1. oktober 2009.

Lars Tomas Tveit, produktdirektør i G-sport sier til TV 2 hjelper deg at de ble klar over funnene fredag i forrige uke.

– Ut av butikk har vi solgt ca. 100.000 par, sier Tveit til TV 2 hjelper deg.

G-sport har nå stanset salget av de aktuelle produktene med umiddelbar virkning.

Tilbakebetaling

Kunder som har kjøpt de aktuelle varene etter 1. oktober 2009 kan henvende seg til sin nærmeste G-sport, Sportshuset eller Intersport-forhandler for å levere tilbake hanskene.

I pressemeldingen skriver G-sport at varen vil bli kompensert med en erstatningsvare eller tilbakebetaling av kjøpssummen.

– Vi beklager at vi er kommet i skade for å selge varer som inneholder helseskadelige stoffer. Vi vil ikke gå på akkord med kravene til sikkerhet og helse knyttet til våre produkter. Derfor gjør vi nå det som er mulig for å informere om saken og for å få de aktuelle produktene i retur, mot kompensasjon i form av erstatningsvare eller tilbakebetaling av kjøpesummen, sier produktdirektør Lars Tomas Tveit i Gresvig AS i pressemeldingen.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl.20.30