Elleve mennesker har omkommet som følge av uværet som herjer i det sørlige Egypt og Israel.

Brite omkom - mange savnet

En britisk turist er blant de omkomne. Han var på båttur på Nilen i nærheten av den egyptiske byen Aswan, da båten hans kantret i den sterke vinden. Det var tre andre om bord i båten som kantret, men de berget livet.

Omkring tolv mennesker er savnet i området omkring det kjente feriestedet Sharm el-Sheikh, skriver BBC

Turister ble skremt

Mange veier, telefonlinjer og kraftledninger er ødelagt i det kraftige regnværet som startet lørdag. Telefonlinjene i Sharm el-Sheikh var nede i en lengre periode. Norske turister på stedet, har fortalt at de opplevde uværet som skremmende.

– Vi var jo redde da alt sto på som verst, da vi så at det var vann over alt. Bilder fra hotellveggene hadde også rast ned, og det lå glasskår over alt. Veldig mange var bekymret, forteller Jeanette fra Jessheim til tv2nyhetene.no.

Det voldsomme uværet kom også som en stor overraskelse på de som jobber og bor i Sharm e-Sheikh, stedet som skal gi «garantert sol».

Les også: Drømmeferien spolert i Egypt: – Det flyter kloakk i gatene

Ekstremt også i Israel og Jordan

Kysten ved Rødehavet ved grensen til Israel ble verst rammet. Her omkom seks personer. Israel stengte midlertidig grensen til Egypt og Jordan, og Jordan advarte innbyggerne om å gå ut i gatene etter en rekke ulykker.

Det er svært sjeldent så store nedbørsmengder i denne regionen. Dette skal ha vært det verste uværet på ti år.

Se video fra en dramatisk redningsaksjon i Israel, der fire personer måtte heises opp med helikopter etter å ha blitt værfast i flommen: