opplysningen
opplysningen

Derfor blir 1881-samtalene dyre

Ansatte sier de blir presset til å hale ut samtalene.


Avisen VG skriver i dag om åtte tidligere og nåværende 1881-ansatte. Alle sier at de har følt seg presset til å gjøre samtalene dyrere for kundene.

Se også: Du betaler dyrt for et nummer

Les også: - Kelkoo lurer forbrukerne

Les også: Vebjørn fanget i uønsket SMS-spill

De ansatte hevder ifølge VG at de presses til å stille irrelevante spørsmål, komme med unødvendige gjentakelser og bruke tid på selge tilleggstjenester.

– Jeg synes det var en utspekulert måte å gjøre ting på, sier Odd-Eirik Andreassen til VG. Andreassen jobbet i 2008 som vikar i 1881.

Samtalemal

VG skriver om en samtalemal som alle kundebehandlere er pliktige til å følge. Malen beskriver hva som skal sies når du ringer 1881. I malen står det blant annet at kundebehandleren skal gjenta det innringeren sier, og at det alltid skal spørres: ”Hva mer kan jeg hjelpe deg med?”.

På jumboplass i test

Da TV 2 hjelper deg i fjor høst testet nummeropplysninger, kom 1881 på desidert jumboplass. I testen står det:

«De bruker nesten dobbelt så lang tid som vinneren og en automatisk opplesningstjeneste haler ut tiden, slik at prisen du betaler øker dramatisk.»

Vår test avslørte at om du bruker 1881, vil du garantert få den høyeste regningen, sammenlignet med de andre informasjons- og opplysningstjenestene.

Se også: Du betaler dyrt for et nummer

Avviser at de haler ut tiden

– Strategien er ikke uthaling av tid, det ville kundene ha gjennomskuet. Hvis vi ligger for høyt, da må vi forandre oss, sier konserndirektør i Opplysningen 1881 Anne-Karin Sogn til VG.

Da kommunikasjonsdirektør Guri Wormdahl møtte i studio etter vår test i høst, understrekte hun at 1881 ikke er tregest for å tjene penger, og poengterte at 90 % av kundene var enten fornøyde eller svært fornøyde med tjenesten.

Se hele testen under.

360057


Vil du tipse oss? Send mail på hjelperdeg@tv2.no.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30