Den brasilianske akrobatikkgruppa Trio de Janeiro prøver seg på «Norske Talenter» audition i Oslo denne helgen. (Foto: Siv Marte Lorås)
Den brasilianske akrobatikkgruppa Trio de Janeiro prøver seg på «Norske Talenter» audition i Oslo denne helgen. (Foto: Siv Marte Lorås)

- Vi vil vise dem noe annet enn fotball

Sirkusartister fra Brasil på «Norske Talenter»-audition i Oslo.

Denne helgen holder «Norske Talenter» audition på Folketeateret i Oslo.

Blant dem som skal prøve lykken foran dommertrioen Thomas Giertsen, Mia Gundersen og Alex Rosen, er den brasilianske akrobatgruppa Trio de Janeiro.

De har meldt seg på rett og slett for å vise bort hva de kan.

- Vi driver mye med sirkus. Vi har en sirkusskole og vi prøver å gjøre akrobatikk mer interessant for norske barn - vi vil vise dem noe annet enn fotball, sier gutta som snakker flytende norsk, til tross for at de har bodd i landet i kort tid.

- Vi har gått på norskkurs. Og vi har norske kjærester og koner, smiler trioen.

Trio de Janeiro skal imponere «Norske Talenter»-dommerne med sirkusakrobatikk. (Foto: Siv Marte Lorås)
Trio de Janeiro skal imponere «Norske Talenter»-dommerne med sirkusakrobatikk. (Foto: Siv Marte Lorås)

Ikke nervøse

I Folketeateret på Youngstorvet skal Trio de Janeiro opptre foran dommerne og rundt 900 publikummere, men de er ikke nervøse før de entrer scenen.

- Vi har holdt på med dette i mange, mange år. Hvis publikum liker hva vi gjør, er det bra. Hvis de ikke liker det, er det bra også. Vi har det gøy uansett.

Nærmere 100 skal prøve seg

Sist helg var det auditionrunde i Bergen med omtrent 80 talenter, og denne helgen skal nærmere 100 nye prøve seg foran dommerne i Oslo.

- Dommerne skal vurdere mellom 90 og 100 auditioner - litt flere enn i Bergen, sier Katrine Wergeland, TV 2s informasjonsansvarlige for «Norske Talenter».

Wergeland har god tro på at Oslo-talentene vil levere denne helgen.

- Det ser veldig bra ut. Så langt har vi sett både dyktige diktere og sangere. Det er et hav av folk som har kommet for å se på, og det er veldig bra stemning blant publikum, sier Wergeland.

Hard kamp om finaleplassene

Den siste auditionrunden holdes den 12. og 13. februar i Trondheim.

De flinkeste talentene fra Bergen, Oslo og Trondheim sendes videre til dommercamp i Oslo, der de nok en gang må overbevise dommerne. De aller flinkeste får deretter opptre i fire direktesendte semifinaler der de skal kjempe om finaleplass.

Årets «Norske Talenter» er den tredje sesongen. Første sesong ble vunnet av sangtalentet Erlend Bratland, mens dansegruppen Quick stakk av med seieren i fjorårets runde.

«Norske Talenter» begynner på TV 2 i mars!

Les mer om «Norske Talenter» her!