FORTVILET: Mange sørger over savnede eller døde i Haiti etter det kraftige jordskjelvet tirsdag.  (Foto: Lynne Sladky/AP)
FORTVILET: Mange sørger over savnede eller døde i Haiti etter det kraftige jordskjelvet tirsdag. (Foto: Lynne Sladky/AP)

Hjelpeorganisasjoner lager felles Haiti-innsamling

UNICEF, Plan og CARE går nå sammen om en felles innsamlingsaksjon for jordskjelvofrene i Haiti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På denne måten mener organisasjonene at de kan hjelpe flest mulig mennesker, samtidig som de bruker minst mulig ressurser her hjemme.

Alle de tre organisasjonene har vært til stede i Haiti i flere år.

– Barn og kvinner rammes ekstra hardt i en slik situasjon som den vi nå ser i Haiti. Våre tre organisasjoner har lang erfaring i å jobbe med barn og deres mødre og derfor har vi en spesiell forpliktelse til å samarbeide, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan-Norge i en pressemelding.

Les også: Desperat behov for hjelp i Haiti etter jordskjelv

Hjelpearbeidet til organisasjonene vil først og fremst dreie seg om å redde flest mulig liv, gi barn medisinsk akutthjelp og rent vann, og sørge for at de kommer seg i sikkerhet.

KAN VÆRE 50.000 DØDE: Lik ligger i gatene i hovedstaden Port-au-Prince. Nødhjelpsorganisasjoner forteller om akutt mangel på likposer. (Foto: Ariana Cubillos/AP)

(NTB)