Hooters kjeden er verdenskjent for sine lettkledde kvinner. Nå kan Stavanger får sin egen bar. Da blir det like tilstander som på denne baren i Las Vegas. (Foto: Ethan Miller/AFP)
Hooters kjeden er verdenskjent for sine lettkledde kvinner. Nå kan Stavanger får sin egen bar. Da blir det like tilstander som på denne baren i Las Vegas. (Foto: Ethan Miller/AFP)

Hooters-nekt i Stavanger

Politikerne stemmer nei til alkoholservering med lettkledte kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den planlagte Hooters-restauranten i Stavanger ble kraftig nedstemt under torsdagens formannskapsmøte.

Av alle partiene var det kun Frp med sine tre stemme som stemte for.

– Intensjonen med skjenkeringen er å redusere fyll og slagsmål. Hooters ligger langt borte fra den konsentrerte kjernen i skjenkeringen, og jeg vil derfor påstå at restauranten vil hjelpe folk å trekke lenger bort. De får et større område å bevege seg på, noe som er positivt, sier Frp-politiker Trond Birkedal.

Stor blest

Det har den siste tiden vært stor blest rundt eiendomskongen Tore Lie og hans ønske om å etablere den amerikanske restaurantkjeden med sine lettkledte servitriser.

Tore Lie sa tidligere til tv2nyhetene.no at han mener politikerne bør sette seg skikkelig inn i konseptet før de uttaler seg.

Skjenkebevilling versus lettkledte servitriser

Politikerne la i formannskapsmøte torsdag vekt på at de vurderte saken ut fra skjenkeringen, og ikke selve konseptet Hooters.

– Jeg har blitt forsøkt lokket utpå til å vurdere innholdet i denne saken, men dette er en ren prinsipiell sak. Vi vurderer det kun ut fra at Nilsen & Wold ligger innenfor skjenkeringen i denne saken. Politiet sin tilrådning er og helt klar, flere steder med skjenkebevilling innenfor skjenkeringen vil føre til økte ordensmessige problemer. Vi sier derfor nei i tråd med rådmannen i denne saken, sier SP-politiker Bjarne Kvadsheim.

Villig til å gå rettens vei

Lie har lenge vært klar over hvordan politikerne har stilt seg til saken. Han har leid inn advokat, og tidligere gitt signaler om at han er villig til å gå til rettssak.

Det er ikke aktuelt å åpne Hooters uten en skjenkebevilling.