Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Brann-spillerne hardt ut mot Steinar Nilsen i evaluering

Branns trener blir karakterisert som hissig og uten plan og struktur.

I evalueringen etter fjorårssesongen kommer spillerne i Brann med kritikk av trener Steinar Nilsen.

TV 2 Sporten vet at kritikken går på at treneren skal være livredd for å tape og er full av humørsvingninger og hissige utbrudd. Spillerne etterlyser også en klarere plan for det offensive spillet til bergensklubben og er kritiske til at det før kamper legges for mye vekt på motstanderen og å ikke slippe inn mål.

Råd fra spillerne blir også sjelden tatt til følge.

Et eksempel som trekkes frem er bortekampen mot Aalesund i høst. Da ble Nilsen rasende i pausen og truet spillerne med å frata dem planlagte fridager fordi han var misfornøyd med spillet. Brann tapte kampen 0-3.

- Jeg lever veldig med resultatene, og tar veldig ansvar for dem. Det kan vel hende at det (utbruddene, journ. anm.) skjer, sier Steinar Nilsen til TV 2 Sporten.

Diskuter Brann med andre fans på TV 2 Sportens Facebook-side

- Spillerne etterlyser en klarere offensiv plan?

- Ja, da får vi bare bli bedre på det, svarer treneren.

- Vi kan ikke forandre Nilsens person. Det er vi heller ikke interessert i. De synspunktene som har kommer frem har vi tatt på alvor gjennom evalueringen. Vi har også diskutert det med Steinar og vi har en konstruktivitet rundt det, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen.

Steinar Nilsen tok over Brann før fjorårets sesong etter at han hadde gjort sine saker bra i Tromsø. Han ledet Brann til en femteplass på tabellen, men har ikke klart å tette Branns forsvar eller skape gnistrende angrepsspill. På grunn av klubbens sviktende økonomi er også overgangsmidlene forduftet.