Haugesundspilleren Sten Ove Eike segnet i fjor høst om etter en hjemmekamp. På sykehuset fikk han en nedslående beskjed. En blodpropp hadde ført til et hjerteinfarkt.

Bruker blodfortynnende medisin
Midtbanespilleren ble umiddelbart operert på sykehuset i Stavanger. Nå er Eike klar for et sensasjonelt comeback.

- Jeg har vært på sjekk hos hjertespesialist flere ganger, og de har forsikret meg om at det er forsvarlig å spille fotball igjen. Jeg bruker blodfortynnende medisin og føler meg i fin form, sier Eike til TV 2 Sporten.

Etter infarktet har han tatt det med ro, og det er først denne uken han trener for fullt - kun tre måneder etter operasjonen.

- Jeg må innrømme det var litt ekkelt til å begynne med.

- Jeg må innrømme det var litt ekkelt til å begynne med. Da tenkte jeg litt på det jeg har vært gjennom. Heldigvis har det blitt bedre og nå koser jeg meg med fotballen, sier han.

Lagets trener Jostein Grindhaug stoler fullt på legens avgjørelse.

- Dette er noe Sten Ove avgjør sammen med legene. Jeg har forstått det slik at han er blitt undersøkt av flere uavhengige spesialister. Det gir meg tryggheten FK Haugesund trenger, sier Grindhaug.

Treneren var skeptisk
Den joviale treneren innrømmer likevel en viss skepsis.

- Jeg ble jo litt skeptisk etter dagens trening. Da var han blå fra knærne og ned, men det er visst den blodfortynnende medisinen som har skylden, smiler Grindhaug.

Det er ikke bare gleden over at Sten Ove er frisk som gjør at smilene sitter løst hos sjefen.

- Vi får tilbake en spiller med spennende ferdigheter. Han er rask og har en utrolig evne til å dukke opp foran mål til rett tid, avslutter Jostein Grinhaug.