nordby680
nordby680

Nordby slår tilbake mot beskyldningene om inhabilitet

Tidligere tippedirektør Reidar Nordby Jr. får kraftig kritikk for sitt samarbeid med direktøren i Essnet.

De nære relasjonene mellom personer i Norsk Tipping-ledelsen og ledelsen i Essnet AB, leverandør av spillterminaler og kommisjonærterminaler, ble under en pressekonferanse tirsdag omtalt som et samarbeid som i dag ville vært utenkelig.

Tidligere tippedirektør Reidar Nordby Jr. har blitt kraftig kritisert for sitt nære forhold til direktør i Essnets Hans Vigmostad.

nordnynett680
nordnynett680

– Jeg synes dette er ganske alvorlige beskyldninger, sier Nordby om påstandene om at det skal ha vært en ukultur med manglende habilitet ved valg av leverandører til Norsk Tipping.

– Jeg tar det selvfølgelig på alvor, men jeg synes jeg blir nærmest rettsløs i forhold til at riksrevisjonen opptrer som aktorat og dommere i en slik sak, sier han til TV 2.

Les også:
Tippedirektør trekker seg
Venn av tidligere tippesjef fikk milliard-oppdrag

Uproblematisk vennskap

Reidar Nordby mener vennskapet med Vigmostad, som fikk milliardkontrakten om spilleautomater, er uproblematisk.

– Dette er veldig hyggelige og ordentlige mennesker. Vennskapet har bestått i at vi har vært en gang hjemme hos dem og de har vært en gang hjemme hos oss, og vi har vært i deres bryllup fordi hun var min assistent som president i world lottery association gjennom en årrekke. Man kan ikke ha yrkesforbud fordi man har kontakt på den måten der, mener Nordby

Etter boka

Han mener prosessen med å innhente anbud for spilleautomatene har gått helt etter boka.

– Her er det en stor prosjektgruppe som har vært i gang i lang tid, analysert og stått i, det er sendt ut internasjonale anbud, alt er gjort etter boka. Jeg var ikke medlem av den gruppen som gjorde det arbeidet, jeg fikk en anbefaling på mitt bord, gikk grundig gjennom den sammen med prosjektgruppen, var med og stilte meg bak den og fremla den for styret og styret stilte seg også bak den og tok beslutningen.

Vil ta støyten

Om det skulle vise seg at det finnes kritikkverdige forhold, er Nordby klar for å ta støyten for det

– Er det ting som ikke er etter boka, må vi ta støyten for det. Det er i hvert fall ingen jeg er kjent med som har hatt personlig økonomisk gevinst gjennom de avtalene som er inngått med Essnet, Essnet interactive, eller med andre.

Styreleder Lars Sponheim og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping sier at forholdene som er avdekket i forbindelse med Riksrevisjonens granskning er meget alvorlige, og at politiet er blitt orientert underveis.

Viseadministrerende direktør Tollef Imsdalen fratrådte tirsdag sin stilling, for å skape ro i organisasjonen.

Se nyhetsinnslag: