Her skjedde påkjørselen på Haramsøy i mars 2009. (Foto: TV 2 )
Her skjedde påkjørselen på Haramsøy i mars 2009. (Foto: TV 2 )

Bildrapsdømt får anke

20-åringen fra Haramsøya fikk historiens strengeste straff for bildrap. Nå får han prøvd saken i lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildrapssaken på Haramsøya i Møre og Romsdal har fått massiv omtale på grunn av sakens svært spesielle omstendigheter. Etter ulykken stakk sjåføren fra stedet og gravde ned ulykkesbilen.

På livstid

I november ble det unge sjåføren i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for å ha kjørt ned John Arne Hagen. Dommen omfattet også kjøring av en uregistrerte bilen, falsk forklaring og for å ha forledet faren til å avgi falsk forklaring til politiet.

Han ble også dømt til å betale en erstatning på til sammen 2,1 millioner kroner, og blir fratatt førerkortet på livstid. Ifølge påtalemyndigheten er dette den strengeste bildrapsdommen som er avsagt i Norge.

Anker skyldspørsmålet

Nå har Frostating lagmannsrett sluppet gjennom anken og det er satt av fem dager i retten fra 19. april. Ifølge mannens forsvarer, Reidar Andresen, har hans klient anket over skyldspørsmålet når det gjelder tiltalen på uaktsom drap, falsk forklaring og uaktsom kjøring. Han anker også erstatningskravet som tiltalte mener er alt for høyt.

Enken etter John Arne Hagen sa etter rettssaken til TV 2 at straff i seg selv ikke betyr mest for henne.

– Straff gir oss ikke John Arne tilbake, men jeg er opptatt av at straff skal statuere et eksempel. Du skal stå for det du har gjort. Det sa også John Arne til meg i forbindelse med en annen sak like før han ble drept, forteller hun