valla2_680
valla2_680

Valla slakter sykelønnsforslag

Mener Jens Stoltenberg møter seg selv i døra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener statsminister Jens Stoltenberg møter seg selv i døren når han foreslår at arbeidsgiverne kan ta mer av sykelønnsutgiftene.

I 2004 argumenterte nemlig Arbeiderpartiet sterkt mot det samme forslaget. Da kom det fra regjeringen Bondevik.

– Same shit, new wrapping

– På engelsk er det uttrykk som heter «same shit, new wrapping», sa tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla da hun innledet et foredrag under et seminar om arbeidsrettet rehabilitering på Lillehammer i dag.

– Jeg vil ikke bli sitert på det, for da blir det bare bråk, men jeg kan bruke det litt snillere keiserens nye klær.

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla svinger seg i kampen for sykelønna igjen. I 2006 vant hun og LO kampen mot den rødgrønne regjeringens forslag om å øke arbeidsgivernes andel av sykelønnsutgiftene.

– Møter seg selv i døra så det smeller

Nå viser hun til at Arbeiderpartiet selv kjempet kraftig imot i 2004 da Bondevikregjeringen kom med det samme forslaget.

– Så er det jo Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg og Bjarne Håkon Hanssen som har snudd mest. Det er jo litt synd, når de bruker så hard argumentasjon mot et forslag som kommer fra Bondevik og så gjør de nå det samme selv. Da er det på godt norsk å møte seg selv i døra så det smeller, sa Valla.

Hun mener også det er uforståelig at regjeringen nå også vil vurderer den svenske sykemeldingsmodellen med standardisert fravær for ulike diagnoser.

– Svensk LO gikk veldig imot fordi de så at det hadde uheldige virkninger. Og hvorfor da en norsk rødgrønn regjering skal plukke opp et slikt forslag, det er ubegripelig .