Mercedes ML eller BMW X3? Det er spørsmålet her.
Mercedes ML eller BMW X3? Det er spørsmålet her.

Hvilken SUV skal jeg velge - Mercedes eller BMW?

Disse to er det mange som ønsker seg. Hva gjør du når prisen er den samme?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Torstein spør:

Hei Benny skulle gjerne hatt et lite ekspertråd av deg. Etter å ha letet lenge etter vår neste bil, har vi nå landet på to kandidater. Det er Mercedes ML og BMW X3. Har to konkrete biler som vurderes. Mercedesen er en 270 CDi fra 2002, mens X3 er 2-liters diesel fra 2006. ML har gått litt lenger (120 000), mens X3 har gått snart 90 000. X3n er fullstappet av utstyr.

Prisene er nesten like, jeg kan få begge for rundt 375 000 kroner. Dette er vanskelig! Foruften (og kona) sier X3, men jeg kjenner jeg har lyst på Mercedesen også. Hvilken ville du kjøpt?

Benny svarer:

Hei Torstein! Tror det er mange Broom-lesere som misunner deg dette valget! For meg er ikke dette så vanskelig. Jeg ville valgt X3. Første generasjon ML var ikke akkurat noen superbil. Den ble bedre etter hvert og særlig etter den ganske omfattende faceliften. Men likevel er dette en gammel og litt "frakjørt" bil i mine øyne. Kvaliteten ble også bedre, men det er langt opp til de beste.

Du får vite mye mer om ML i Brooms bruktbilguide - klikk her

X3 er skikkelig god å kjøre, på det området er det fortsatt ikke mange konkurrenter som matcher den. Det var litt billigfølelse i starten, men BMW har gjort mye med den underveis og i 2006 var X3 blitt en veldig fin bil.

Du får litt mer plass i ML, men X3 er større enn den kanskje ser ut som. Mercedesen har kraftigere motor, men prestasjonene er likevel ikke så ulike. 2-liters dieselen til BMW er en veldig fin motor og den er også gjerrig på drivstoffet.

Kjøper du en sju år gammel ML er det all grunn til å regne med at det kan bli ganske mye påkost om ikke altfor lenge. Også her har den nyere BMW-en en fordel. Derfor anbefaler jeg X3!

Les mer om X3 i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten