«Lørdag: Drepe» skrev tiltalte på en lapp som ble funnet i tiltaltes skap i militærforlegningen på Setermoen i Troms. Til høyre den beskjeden som tiltalte skrev på Odas mobiltelefon rett etter at han drepte henne. (Foto: Montasje)
«Lørdag: Drepe» skrev tiltalte på en lapp som ble funnet i tiltaltes skap i militærforlegningen på Setermoen i Troms. Til høyre den beskjeden som tiltalte skrev på Odas mobiltelefon rett etter at han drepte henne. (Foto: Montasje)

Her ber han om unnskyldning etter drapet på Oda Moe

Og bare dager før drapet skrev den drapstiltalte 18-åringen «Lørdag: Drepe» på en lapp.

I ukene før 18-åringen skal ha drept 15 år gamle Oda Moe i Skaun, var han svært opptatt av døden. I Sør-Trøndelag tingrett torsdag kom det frem at han i timevis satt og spilte snikmorder i TV-spill, under kallenavnet «TheGhost». Han har innrømmet at han kan ha blitt påvirket av spillene.

Etter drapet, som 18-åringen har erkjent straffskyld for, skrev den drapstiltalte mannen en beskjed på Odas mobiltelefonen og la den oppå henne. I beskjeden skriver han «Beklager. Hilsen "TheGhost"».

Håndskrevet lapp

Tanken om å ta livet av Oda skal ha utviklet seg da 18-åringen var på en biltur på vei hjem fra et familieselskap. Han var da hjemme på permisjon fra førstegangstjeneste på Setermoen i Troms.

Etter at drapshandlingen ble kjent, ble det funnet en håndskrevet lapp i skapet hans på Setermoen med følgende tekst: «Lørdag: Drepe».

Til tross for den klare formuleringen på lappen, hevdet 18-åringen i retten at det ikke var snakk om noen konkret drapsplan.

LES OGSÅ: Oda ble drept på brutalt vis

Drømte om å drepe

Den drapstiltalte forklarte at han valgte nabojenta som sitt drapsoffer fordi han visste at han kunne få henne med seg til skytebanen uten spørsmål. Drapsdagen sendte han en tekstmelding til Oda der han skrev: «Heia, blir du med ut og skyter med luftgevær, og så på kino?».

Mens Oda var opptatt med å skyte, skal den tiltalte 18-åringen ha kvalt den 15 år gamle jenta slik at hun døde. Etterpå skrev han inn en melding på Odas mobil hvor han beklaget drapet.

Han skal også tidligere ha hatt planer om å drepe, men disse var ifølge ham selv «drømmer om natta» som ikke var rettet mot noen navngitte personer. Disse drømmepersonene var alltid kvinner.

Les mer om saken her:

– Visste jeg ville få med meg Oda

Erkjente straffskyld for drapet på Oda (15)