"Kulde" Dagsvinner 01.12.09 (Foto: Svenn Inge Sellesbakk, © 01.12.09)

Strømnettet trolig sprengt på grunn av overbelastning

Flere tusen ble uten strøm i over 30 minus på Geilo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fikk en melding om at strømmen var borte i Geilo sentrum og området rundt, litt før klokken 05.30 torsdag morgen, forteller informasjonsleder Kari Bakkegard i Hallingdal Kraftnett til tv2nyhetene.no.

I morgentimene hadde kvikksølvet sunket til rundt 30 minus i Geilo-området.

Feil på kabel

Det ble jobbet på spreng med å lokalisere feilen, og vel to timer senere ble det funnet feil på en kabel som går ut fra en transformatorstasjon.

Det er fortsatt for tidlig å si noe om grunnen til strømbruddet, men overbelastning av strømnettet kan være årsaken.

Geilo sentrum var uten strøm i vel to timer, mens Ustaoset og Haugastøl fikk strømmen tilbake klokken 08.49.

Frykter nytt strømbrudd

Hallingdal Kraftnett har koblet om strømmen som nå ligger på linjer som ikke er like bra som de originale linjene. Informasjonslederen oppfordrer folk til å spare på strømmen slik at ikke nettet bryter sammen igjen.

– Det høye strømbruket er en utfordring. Linjene som strømmen ligger på nå er ikke like bra. I verste fall kan strømmen gå på nytt, forteller Bakkegard.

Kulde-kaos

Sprengkulda skaper for øyeblikket store problemer på Østlandet. På Vestfoldbanen sto alle tog bom stille i nesten to timer. Også Gjøvikbanen har hatt store problemer.

Les mer: Store forsinkelser på Vestfoldbanen

Kulden ser også ut til å ha krevd sitt første liv i Norge. En 40-åring ble funnet død onsdag på en gangsti i Sarpsborg. Politiet mistenker ikke noe kriminelt i forbindelse på dødsfallet og tror han har frosset i hjel.

Les mer:40-åring kan ha frosset i hjel i Sarpsborg