Store forsinkelser på mange tog

Nattoget til Bergen overnattet på Geilo og kom seg videre først i 8-tiden torsdag morgen. Vestfoldbanen var stengt over en time i morgenrushet og flere andre tog er rammet av kuldeproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hundrevis av togpendlere ble rammet da all trafikk på Vestfoldbanen ble stengt mellom Holmestrand og Drammen på grunn av feil på sporet.

Ved 8.30-tiden ble banen igjen åpnet for trafikk, men fortsatt med forsinkelser utover formiddagen.

– I mellomtiden satte vi inn busser, sier informasjonsdirektør Preben Kolstrup i NSB til NTB.

Pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket opplyser at det var problemer med sporvekslene som førte til at togene ikke kunne gå.

Nattogene på Bergensbanen fikk store problemer i begge retninger natt til torsdag. Ifølge Jernbaneverket var det sporfeil i begge retninger.

Toget fra Oslo til Bergen kom seg til Geilo, der det fikk rødt lys på grunn av problemer på Finse. Dette toget kom seg videre først i 8-tiden torsdag morgen.

– Passasjerene om bord i toget hadde det varmt og godt, men utfordringen var de passasjerene som sto ute i kulden og ventet på toget på stasjonene. Disse ble fanget opp av taxi og enten kjørt til bestemmelsesstedet eller til et varmt sted, sier Kolstrup til NTB.

Toget fra Bergen til Oslo kom fram til Nesbyen, men der ble det stående. 140 passasjerer ble fraktet videre med buss, og disse var ifølge Kolstrup nesten i rute ved ankomst til Oslo. (©NTB)