IKKE NOE KRIMINELT BAK DØDSFALLET: Mannen ble funnet død på denne gangstien i Sarpsborg. (Foto: Thomas Andersen)
IKKE NOE KRIMINELT BAK DØDSFALLET: Mannen ble funnet død på denne gangstien i Sarpsborg. (Foto: Thomas Andersen)

40-åring kan ha frosset i hjel i Sarpsborg

Kulden har trolig krevd sitt første liv i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet tror den 40 år gamle mannen som ble funnet død på en gangsti i Sarpsborg onsdag frøs i hjel, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Svært tynnkledd

– Vi mistenker ikke noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet. Foreløpig vet vi ikke dødsårsaken, og mannen er nå sendt til obduksjon, som er rutine i slike saker, sier politiførstebetjent Sigmund Andersen avisen.

Temperaturen i området har vært rundt 20 minus grader i området og mannen ble funnet svært tynnkledt, uten lue eller hansker.

Etter all sannsynlighet var sarpingen på vei hjem til sin egen leilighet, som ligger et par kilometer vest for der han ble funnet.

Bekymret helseminister

Ifølge VG Nett er helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen bekymret for nordmenns sikkerhet under sprengkulden og har bedt alle kommuner om å ta ansvar for sine innbyggere.

Helseministeren har tatt kontakt med direktøren i Helsedirektoratet, Bjørn-Inge Larsen, for å be ham å sørge for at alle fylkesmenn blir kontaktet.

Fylkesmennene får ansvaret for kommunene og skal forsikres seg om at de har en beredskap for å sikre innbyggerne sine.

– Hjemløse må få tilbud om å sove innendørs, og eldre eller funksjonshemmede som har problemer med å fyre selv eller skifte sikringer som går, må få hjelp, sier helseministeren.