Ved Ullevål gjennomgår man nå saken der det oppsto et basketak mellom ambulansepersonell og de pårørende til en tyrkisk pasient (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Ved Ullevål gjennomgår man nå saken der det oppsto et basketak mellom ambulansepersonell og de pårørende til en tyrkisk pasient (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Ullevål: – 24 minutter før hjelpen var framme

Ullevål fastholder tidspunkter i ambulansesaken på Tøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin foreløpige gjennomgang av saken, står ambulansesentralen fast ved at det bare tok 24 minutter fra første nødanrop til de var framme ved pasienten.

Her er lydopptakene fra Tøyendramaet

Håndgemeng

Det oppsto et basketak utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, da familien til en 63-årig tyrkisk kvinne med hjerteproblemer opptrådte på en slik måte at ambulansepersonellet tilkalte politiet.

Politiet la to av de pårørende i jern utenfor boligen. I mellomtiden døde kvinnen. Familien har hevdet at det tok rundt tre kvarter før ambulansepersonellet var framme.

Undersøker saken

Ledelsen ved Prehospitalt senter ved Ullevål universitetssykehus gjennomgår nå saken. De fastholder i sin foreløpige rapport at det bare dreide seg om 24 minutter. De mener de mottok første henvendelse klokken 11.32 og at ambulansen ble sendt ut klokken 11.38.

«Ambulansepersonellet var fremme hos pasienten klokken 11.56. Pasienten var da livløs. Gjenopplivingsforsøk var da iverksatt av politiet. Ambulansepersonellet tok over, men pasienten ble erklært død på stedet,» skriver Ullevål i en pressemelding tirsdag.

De understreker imidlertid at bildet av situasjonen fortsatt er uoversiktlig, og at det tar tid å gjennomgå de over hundre samtalene i tidsrommet. (©NTB)