Bussvelt (Foto: Harald Jacobsen/TV 2)
Bussvelt (Foto: Harald Jacobsen/TV 2)

Så bussen med pensjonister velte nedover skråningen

Torbjørn Moldal fryktet det verste da han løp ut etter bussvelten i Lillehammer.

En minibuss med pensjonister om bord veltet i dag tidlig på en fjellvei mellom Vingrom og Saksumdal i Lillehammer kommune. Bussen skulle plukke opp en eldre mann hjemme på gården da ulykken skjedde.

I nabohuset ble Torbjørn Moldal øyenvitne til dramatikken.

– Jeg så sjåføren fikk stopp og begynte å spinne. Han spant seg utover i grøfta, og da bikka bussen, sier Moldal til TV 2.

Les også: Pensjonister satt fastklemt etter minibussvelt

Bratt skråning

Bussen veltet i en skråning, og kunne fort ha forsvunnet lenger ned fjellsiden. Til alt hell ble bussen liggende på den lille gårdsveien.

Moldal forteller at han visste at naboen skulle bli hentet av bussen, og at passasjerene var pensjonister som skulle til Lillehammer.

– Jeg var redd for at det skulle være noe alvorlig, men da jeg kom ut var det ikke noe panikk av noe slag. Jeg fikk hjulpet sjåføren ut og ringt etter hjelp, sier Moldal.

373250

Kun lettere skadet

Politi og ambulansetjensten var rask på stedet. Det ble også ringt etter luftambulanse da man fryktet det verste, men disse kunne snu da redningsmannskapet fikk oversikt over ulykken.

– Det var seks stykker i bilen, og tilsynelatende er samtlige kun lettere skadet. De er tatt hånd om av helsepersonell og transportert inn til Lillehammer sykehus hvor de får den behandlingen de trenger, sier innsatsleder Rigmor Sæther i Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2.

– Tar det stødig

Til alt hell ble ingen alvorlig skadet etter bussvelten. (Foto: Harald Jacobsen/TV 2)
Til alt hell ble ingen alvorlig skadet etter bussvelten. (Foto: Harald Jacobsen/TV 2)
Alle seks er nå sjekket ut fra sykehuset, og får videre oppfølging på dagsenteret.

– Det virker som de eldre har tatt det robust og stødig. De kommer til å være her ut denne dagen og vil få skyss hjem igjen etter endt dag, men blir de redde eller engstelige utover dagen skal vi ivareta dette, sier Stian Undbekken ved Lillehammer sykehjem til gd.no.

Bussen var en servicebuss fra Lillehammer kommune som skulle frakte pensjonistene til et dagsenter i Lillehammer sentrum. Ulykken skjedde like etter klokka 08.30 tirsdag morgen.