Lisbeth Berg Hansens oppdrettsanlegg etterforskes nå av Økokrim. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Lisbeth Berg Hansens oppdrettsanlegg etterforskes nå av Økokrim. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Økokrim etterforsker Berg-Hansens oppdrettsanlegg

Økokrim setter i gang egen etterforskning av Fiskeriministerens oppdrettsanlegg.

Allerede på sin første dag som statsråd måtte Lisbeth Berg-Hansen beklage at selskapet hun er medeier i er under politietterforskning.

Oppdrettsgiganten Sinkaberg Hansen ble politianmledt for brudd på forurensningsloven etter omfattende lakserømming. Jens Stoltenberg sto støtt bak sin nyutnevnte fiskeriminister, men Økokrim ser tydeligvis mer alvorlig på saken. Mandag valgte de å overta etterforskningen av selskapet.

– Nå mottar vi saken fra det lokale politidistriktet og så gjennomgår vi den og de funnene som er gjort. Så gjør vi en vurdering sammen med det lokale politidistriktet om saken gir grunnlag for en reaksjon eller ikke, sier politiadvokat Aud Ingvild Slettemoen i Økokrim.

Les også: Omfattende politietterforskning av fiskeriministerens selskap

Ingen kommentar

TV 2 kjenner til at selskapet selv har rapportert at mellom 5000 og 10.000 laks har rømt. Senere har det vist seg at nærmere 90.000 laks skal være på rømmen.

Helt siden Lisbeth Berg-Hansen ble fiskeriminister, har hun hatt lite lyst til å svare på spørsmål som eier i Sinkaberg Hansen. Også mandag viser fiskeriministeren til daglig leder i Sinkaberg Hansen. Men heller ikke han ville kommentere saken overfor TV 2.

– Alvorlig for ministeren

Norges Miljøvernforbund, som politianmeldte Sinkaberg-Hansen, er fornøyd med at Økokrim nå starter etterforskning.

– Jeg vurderer det som veldig viktig, fordi det får løftet saken opp på det nivået som han bør være på. Det er en ganske betydelig miljøkriminalitet vi står overfor, sier Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund.

På Stortinget mener KrF at Økokrims etterforskning er alvorlig for fiskeriministeren.

– Nå får vi jo holde fast ved prinsippet om at ingen er skyldig før noen dom har falt, men at Økokrim tar opp denne saken på eget kjøl, det sier jo absolutt noe om alvorlighetsgraden, sier Hans Olav Syversen fra KrF.

373189