To postbiler har blitt stjålet i Oslo. (Foto: TV 2 (Illustrasjon))
To postbiler har blitt stjålet i Oslo. (Foto: TV 2 (Illustrasjon))

Postbil full av post stjålet

Uklart hvor mye post som er stjålet.

Lørdag formiddag slo en eller flere tyver til mot en postbil som var i ferd med å distribuere post på Kjelsås i Oslo.

- Tyvene slo til tidlig på ruten, sier informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten til tv2nyhetene.no.

Lett gjenkjennelig

Politiet lette lørdag etter postbilen og undersøkte postbiler i Oslo som var ute å kjørte. Jakobsen har tro på at de får igjen bilen.

- En postbil er lett gjenkjennelig, slår han fast. Den stjålne bilen er av typen Peugot Partner og er rød av farge med postens logo.

Informasjonssjefen viser til tidligere tyverier at postbiler og at da også post som skulle leveres har kommet til rette.

Uklart omfang

- Vi vet ikke hvilke postnummer som er rammet av tyveriet eller hvor mye post som har blitt borte. Det vi vet er at den ble stjålet ganske tidlig på postruta, sier Jakobsen. Bilen hadde tidligere lørdag kjørt fra Postens anlegg på Torshov i Oslo.

Hvem som tok postbilen er foreløpig uklart.

- Vi har ikke opplysninger om konkrete gjerningspersoner, sier innsatsleder Torgeir Brenden ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Kontakt avsender

Posten oppfordrer postmottakere som savner post om å først kontakte avsender for å kontrollere at posten er sendt, deretter kontakte Posten hvis den ikke kommer fram.

Politiet i Oslo lette lørdag også etter en postbil som var forsvunnet i Oslo sentrum. Etter hvert viste det seg imidlertid at det hele dreide seg om en misforståelse.