En ungdomsskolegjeng (Illustrasjonsfoto).  (Foto:  Bjørn Sigurdsøn )
En ungdomsskolegjeng (Illustrasjonsfoto). (Foto: Bjørn Sigurdsøn )

11-åring arrestert 50 ganger

Gutten har 17 dommer på to år.

En gutt på 11 år som bor i Croydon sør i London ligger nå an til å bli en av metropolens mest notoriske kriminelle. I løpet av sitt korte liv har han rukket å bli arrestert hele 50 ganger – 17 av disse tilfellene har ført til dom, skriver Daily Mail.

Bor på barnehjem

11-åringen har bodd på et barnehjem etter at moren på grunn av alkoholmisbruk ble fratatt foreldreretten. De ansatte ved hjemmet har forsøkt å få kontroll over gutten kriminelle vaner, men til ingen nytte.

Politiet har også gjort sitt ytterste for å begrense guttens mulighet til å utføre kriminelle handlinger. I lengre tid har 11-åringen vært elektronisk merket og forsøkt holdt i husarrest på barnehjemmet.

Dette har imidlertid ikke fungert. Mens han var elektronisk merket og ikke hadde lov å forlate barnehjemmet, brøt han forbudet hele ni dager i strekk.

Skal fengsles når han blir 12

Politiet ga opp, fjernet merkingen, og nå venter de bare på at gutten skal bli tolv slik at de med loven i hånd kan ta gutten i forvaring.

– Det kan ikke være bra for guttens ve og vel at han kontinuerlig blir sluppet fri og kontinuerlig får lov til å utføre kriminelle handlinger. Det er parodisk, sier en talsmann for Croydon-politiet til Daily Mail.

Guttens kriminelle merittliste inkluderer overfall, ran, bilkjøring, heleri og brudd på regler for løslatelse.

Hans hittil siste forbrytelse kom julaften da politiet tok han mens han åpnet julepresanger som innhold stjålne varer.