Bergen ved inngangen til 2010. (Foto: Karina Grung)
Bergen ved inngangen til 2010. (Foto: Karina Grung)

Ingen alvorlige branner eller ulykker

Politi og brannvesen har hatt nok å gjøre med ordensforstyrrelser og branntilløp nyttårsnatten, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verken politi eller brannvesen rundt om i landet har meldt om alvorlige branner så langt i 2010, men på Konnerud i Drammen tok det fyr i en rekkehusleilighet rett etter midnatt.

Brannvesenet var på plass etter kort tid og fikk raskt kontroll, skriver Drammens Tidende.

– Vi var raskt på stedet og fikk fort kontroll. Da vi ankom hadde familien allerede klart å ta seg ut på egen hånd, forteller vaktsjef i Rune Hunshamar til tv2nyhetene.no.

Ingen ble skadet og de som bodde i huset har nå blitt innkvartert hos andre familiemedlemmer. Brannen førte til relativt store skader i annen etasje og på loftet.

Evakuert i Sandnes

I Sandnes i Rogaland måtte ti personer evakueres etter at det begynte å brenne i boligen deres rett før klokken fire natt til fredag. Politiet opplyser at det er skader inne og utvendig, men at brannvesenet raskt fikk kontroll.

– En person ble sendt til legevakt for kontroll, men ble raskt utskrevet, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Også i Stavanger brant det om kvelden nyttårsaften.

– Vi hadde en husbrann like før kl. 21.00, der en sønn avfyrte en rakett ut et kjellervindu. Resultatet var at det oppsto brann i terrassekledningen utenfor, men det hele forløp relativt udramatisk. Ingen personskader og ingen alvorlige materielle skader heller, forteller operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Karstein Tendenes til tv2nyhetene.no.

Rolig i Bergen

Politiet i Vestlandets hovedstad kan også melde om relativt få branner, og absolutt ingen som de vil tilskrive fyrverkeri som årsak.

– I Hordaland politidistrikt har vi hatt en brann i en arbeidsbrakke og tre konteinerbranner etter kl. 23.00 nyttårsaften. Ellers har det vært rolig, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

(NTB/TV 2)