Bergen ved inngangen til 2010. (Foto: Karina Grung)
Bergen ved inngangen til 2010. (Foto: Karina Grung)

Ingen alvorlige branner eller ulykker

Politi og brannvesen har hatt nok å gjøre med ordensforstyrrelser og branntilløp nyttårsnatten, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser.

Verken politi eller brannvesen rundt om i landet har meldt om alvorlige branner så langt i 2010, men på Konnerud i Drammen tok det fyr i en rekkehusleilighet rett etter midnatt.

Brannvesenet var på plass etter kort tid og fikk raskt kontroll, skriver Drammens Tidende.

– Vi var raskt på stedet og fikk fort kontroll. Da vi ankom hadde familien allerede klart å ta seg ut på egen hånd, forteller vaktsjef i Rune Hunshamar til tv2nyhetene.no.

Ingen ble skadet og de som bodde i huset har nå blitt innkvartert hos andre familiemedlemmer. Brannen førte til relativt store skader i annen etasje og på loftet.

Evakuert i Sandnes

I Sandnes i Rogaland måtte ti personer evakueres etter at det begynte å brenne i boligen deres rett før klokken fire natt til fredag. Politiet opplyser at det er skader inne og utvendig, men at brannvesenet raskt fikk kontroll.

– En person ble sendt til legevakt for kontroll, men ble raskt utskrevet, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Også i Stavanger brant det om kvelden nyttårsaften.

– Vi hadde en husbrann like før kl. 21.00, der en sønn avfyrte en rakett ut et kjellervindu. Resultatet var at det oppsto brann i terrassekledningen utenfor, men det hele forløp relativt udramatisk. Ingen personskader og ingen alvorlige materielle skader heller, forteller operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Karstein Tendenes til tv2nyhetene.no.

Rolig i Bergen

Politiet i Vestlandets hovedstad kan også melde om relativt få branner, og absolutt ingen som de vil tilskrive fyrverkeri som årsak.

– I Hordaland politidistrikt har vi hatt en brann i en arbeidsbrakke og tre konteinerbranner etter kl. 23.00 nyttårsaften. Ellers har det vært rolig, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

(NTB/TV 2)