Det er ikke greit å være togpassasjer for tiden. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Det er ikke greit å være togpassasjer for tiden. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Tog-trøbbelet fortsetter

Togpassasjerer må smøre seg med tålmodighet også på nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt problemer med strømtilførselen på Asker stasjon etter brannen i Askertunnelen tirsdag kveld, melder Jernbaneverket. Dette medfører innstilte tog også torsdag morgen.

Busstransport

Alle lokaltog mellom Moss og Spikkestad er erstattet med alternativ transport mellom Sandvika og Heggedal. Det gjelder også lokaltogene mellom Lillestrøm og Asker, som er erstattet med buss mellom Hvalstad og Asker.

Toget fra Bergen som skulle være framme i Oslo klokken 06.26 torsdag morgen, står foreløpig ved Sokna da det er feil på sporet. Jernbaneverket jobber med å finne ut av situasjonen.

Strømløst

På Kongsvingerbanen har det oppstått problemer med strømtilførselen, noe som fører til at den foreløpig er stengt mellom Sørumsand og Fetsund. Det jobbes med å skaffe alternativ transport til de passasjerene som blir berørt av dette.

På Rørosbanen er toget fra Røros til Trondheim som skulle gått klokken 05.05 og vært framme i Trondheim klokken 07.35, innstilt mellom Røros og Støren da det ikke er tilgjengelig tog. Også her må passasjerene belage seg på å bli fraktet med buss eller drosje.

Mangler tog

På Gjøvikbanen er toget fra Gjøvik kl. 06.35 til Oslo S kl. 08.34 også innstilt på grunn av manglende togsett.

Det arbeides med å skaffe alternativ transport for passasjerer på strekningen Gjøvik – Lunner, mens passasjerer på strekningen Roa – Oslo S henvises til neste tog. (©NTB)